PAKDEMİRLİ’DEN, KINIK’A BİTKİSEL ÜRETİM İHTİSAS OSB MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kınık ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Kınık Belediyesini ziyaret eden Pakdemirli’yi Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ak Parti ...

Özgürses Gazetesi
10:08 -
Abone ol
PAKDEMİRLİ’DEN, KINIK’A BİTKİSEL ÜRETİM İHTİSAS OSB MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kınık ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Kınık Belediyesini ziyaret eden Pakdemirli’yi Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bölge Baş koordinatörü Rafet Uslu, Ak Parti Kınık ve Bergama İlçe Başkanı  Sami Mollaahmet, Sebahattin Güzel, Milliyetçi Hareket Partisi Kınık ve Bergama İlçe Başkanları Adem Paydaş ve H.Hüseyin Engin, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama geçmiş dönem Belediye Başkanı Raşit Ürper, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Daire Müdürleri karşıladı.
Pakdemirli, Kınık Belediye Başkanlık makamında Kınık Belediyesi Şeref defterini imzaladı.  Kınık Belediye  Başkanı Sadık Doğruer’den devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Başkan Sadık Doğruer’in Kınık için bakanlıktan taleplerini içeren dosyayı teslim aldıktan  sonra Kınık Belediyesi Delez Yaşam Vadisi Sosyal Tesislerinde Ziraat Odası Başkanlığı,Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahalle Muhtarlarının katıldığı TDIOSB değerlendirme toplantısı yapıldı.

BİTKİSEL ÜRETİME DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ KURULUYOR…
Tarımve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı konuşmada ‘Daha önce söz verdiğim ve 22 Şubat tarihinde Kınık ziyareti sırasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı Tarıma Dayalı  Organize İhtisas Bölgesini Kınık’ta  Bitkisel Tarım İhtisas Bölgesi olarak kuracağız. Burada  Tıbbı Aromatik Bitkiler, Tohum ve yem  bitkilerin işlenip paketlenip katma değere dönüşeceği tesisler kurup, hem üreticilerimize destek olacağız hem kurulacak tesislerde çalışacak işçilerle işsizliğin azalmasına katkı sağlayacağız. Kurulacak bu tesisler ile Kınık ve çevre ilçelerdeki çiftçilerin ürettiği ürünler Avrupa pazarlarında yer alacak ve Kınık tarım üssü olacak’dedi. Toplantı esnasında İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile telefonla görüşen Bakan Pakdemirli, ITO Başkanından Bölgede kurulacak Bitkisel üretime dayalı ihtisas OSB yatırımcıları konusunda bilgi aldı.
ATIL ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILACAK
Bakan Pakdemirli  yaptığı konuşmada ‘Kınık’ta atıl durumda olan devlete ait araziler Bakanlığımız, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Kınık Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan ortak proje ile bu arazilere yem bitkileri ekilerek hayvan üreticilerine destek sağlanacak’ dedi.
KINIK TARIM ÜSSÜ OLACAK…
“İlçenin tarıma dayalı ekonomisinin katma değer kazandıracağı Bitkisel Tarım İhtisas Organize Sanayi çalışmaları için değerlendirme çalışmaları sonrası Ticaret Odası, Sanayi Odaları ve Sektör temsilcileri ile çalışmalar devam edecek. Toplantıda Kınık’ta tarıma dayalı beklentiler ve çözüm önerileri dile getirildi. Toplantıda Bakırçay ve sulama kanalların ıslahı, sulama birliği, göletler ve orman mesire alanlarıyla ilgili konularda da görüşmeler yapıldı. Toplantı sonunda Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ve  Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer  katılımcılara teşekkür etti.”