TAYİNİ ÇIKAN HAKİM VE SAVCILARA VEDA YEMEĞİ

Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği düzenledi. Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman Aliağa’da görev yapan ve 2019 yılı yaz kararnamesiyle çeşitli yerlere tayini çıkan hakim ve savc...

Özgürses Gazetesi
10:42 -
Abone ol
TAYİNİ ÇIKAN HAKİM VE SAVCILARA VEDA YEMEĞİ

Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği düzenledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman Aliağa’da görev yapan ve 2019 yılı yaz kararnamesiyle çeşitli yerlere tayini çıkan hakim ve savcılara veda yemeği organize etti. Yemeğe, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa’da görev yapan hakim ve savcılar, adliye personeli ve avukatlar katılım gösterdi.

“Meslektaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum”

Yemekte bir konuşma yapan Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, “Bugün adliyemizde yaklaşık 3 yıl görev yapan ve 2019 yılı yaz kararnamesiyle aramızdan ayrılacak olan değerli hakim ve savcılarımıza veda etmek üzere bir araya geldik. Kendileriyle yaklaşık 1 yıldır birlikte çalışıyoruz. Hepsinin ne kadar canla, başla kendilerinden ve ailelerinden ödün vererek çalıştıklarına şahit oldum. Meslektaşlarımızın yargı yükünü nasıl ve hangi şartlarda sırtladığı hepimizin malumudur. Yargıda her geçen gün artan iş yükü ve değişen mevzuat işlerimizi zorlaştırsa da bizler mesleğimizi severek yapıyoruz. Peygamber postunda adalet dağıtmaya çalışmak ve bunun farkında olmak zorlukları bize unutturuyor. Adalet Bakanlığımızın hazırladığı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Yargı Reformuna ilişkin yeniliklerinde bundan sonraki çalışmalarımızı kolaylaştıracağı yargıya güveni arttıracağını düşünüyorum. 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsü sonrası ihraçlar ile azalan hakim-savcı sayısının da aramıza yeni katılan meslektaşlarımızla birlikte hızla tamamlandığı da görülmektedir. Adalet teşkilatının güçlenmesi devletimize de güç vermektedir. Adalet devletin temelidir. Biz bu sözün haklılığının farkında olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Tayin olan tüm meslektaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.