KARŞIYAKA’NIN SOKAKLARI ŞENLENİYOR

Yaz akşamlarının daha renkli ve eğlenceli geçmesini isteyen Karşıyaka Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında “park konserleri” düzenlemeye başladı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kültürel ve sosyal etkinliklerin tümün...

Özgürses Gazetesi
10:33 -
Abone ol
KARŞIYAKA’NIN SOKAKLARI ŞENLENİYOR

Yaz akşamlarının daha renkli ve eğlenceli geçmesini isteyen Karşıyaka Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında “park konserleri” düzenlemeye başladı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Kültürel ve sosyal etkinliklerin tümünü Karşıyaka’nın sokaklarına yayacağız” dedi.

 

HER PAZARTESİ VE ÇARŞAMBA

Her Pazartesi ve Çarşamba günleri farklı bir mahallede gerçekleşecek olan park konserlerinde, belediye bünyesinde faaliyet gösteren müzik grupları, bando, halk dansları ve halk müziği grupları sahne alacak. 19.30’da başlayacak etkinlikler, yaklaşık bir saat sürecek. Önceki gün Karşıyaka İskele ve Cumhuriyet Mahallesi’nde başlayan park konserleri, 18 Haziran Çarşamba günü Karşıyaka Metro üstü ve Yamanlar Köyü, 23 Haziran’da Bostanlı Balıkçı Parkı ve Şemikler Mahallesi, 25 Haziran’da ise Tersane Kafe yanı ve Nergis Pazaryerinde devam edecek. Etkinlikler ücretsiz gerçekleştirilecek.

 

“SANAT AYAĞINIZA GELİYOR”

Kültürel ve sosyal etkinlikleri salonlardan çıkartıp sokaklara taşımak istediklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka kültür ve sanat kentidir. Hemen hemen her gün gerçekleşen sosyal aktivitelere –sadece bir kesimi değil- tüm halkımızı dahil etmek istiyoruz. Bunun için biz onların ayağına gidiyoruz. Farklı mahallelerde gerçekleştireceğimiz park konserlerimiz, yaz akşamlarını şenlendirecek ve vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmesini sağlayacak” dedi.

 

İLK ETKİNLİK BÜYÜLEDİ

Belediye tarafından oluşturulan “park konserleri” projesinin ilk etkinliği Karşıyaka İskele ve Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirildi. İskelede Trio Müzik Grubu ve ardından Belediye Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde ise Belediye Halk Müziği Grubu ve Halk Dansları ekibi doyumsuz anlar yaşattı. Vatandaşlar da sokakta yapılan etkinliğe büyük ilgi gösterdi.