Bergama ilk kez Paskalya Bayramı’na ev sahipliği yaptı

UNESCO dünya mirasına sahip Bergama ilk kez Paskalya Bayramı'na ev sahipliği yaptı. Bu önemli ayini yöneten Vaftiz Kiliseleri Vakfı Bergama temsilcisi Onur Kocabay tüm dünyada barışın hakim olması için dua ettiklerini belirtti. İncil’...

Özgürses Gazetesi
09:42 -
Abone ol
Bergama ilk kez Paskalya Bayramı’na ev sahipliği yaptı

UNESCO dünya mirasına sahip Bergama ilk kez Paskalya Bayramı’na ev sahipliği yaptı. Bu önemli ayini yöneten Vaftiz Kiliseleri Vakfı Bergama temsilcisi Onur Kocabay tüm dünyada barışın hakim olması için dua ettiklerini belirtti.

İncil’de geçen 7 kiliseden birine de ev sahipliği yapan Bergama adeta Tarihin yaşam bulduğu bir kent. Aynı zamanda inanç bakımından bu kadar önemli bir tarihe ve kültüre sahip Bergama’da yaşayan Hristiyan vatandaşlar ilk kez Bergama’da Hz İsa’nın diriliş günü olan  Paskalya Bayramı’nı bir otelde düzenlenen ayinle kutladılar. Hristiyan dininin en kutsal anlarından birisi kabul edilen bu bayram Bergama’da yaşayan yabancı uyruklu ve Türk vatandaşı Hristiyanların yanı sıra bir çok misafirle beraber kutlandı. Ayinde dua eden Kocabay, dünyada devam eden savaşların ve yoksulluğun bitmesini dileyerek Dünya ve Türkiye’de barışın ve huzurun hüküm sürmesi için Rab’be yakardıklarını söyledi. Ayrıca Kocabay, “Tüm Bergama halkının yaklaşan Ramazan Bayramını şimdiden kutlarız” dedi.

Çeşitli ikram ve etkinliklerin olduğu programın sonunda geleneksel Paskalya ekmeği, renkli yumurtalar ve hediyeler verildi.

Katılımcılardan Rus uyruklu Lubov, Bergama’da böyle bir etkinliğin yapılmış olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca Lubov, Belediye başkanı Hakan Koştu Bey’in çalışmalarından memnuniyetini dile getirdi. Torununu kendi ülkesinde olduğu gibi hatta daha büyük güvenle parklarda, sokaklarda gezdirebildiğini ifade etti.