YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU, KILIÇAROĞLU’NUN KATILIMIYLA AÇILDI

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindesteğiyle ilçeye kazandırdığı “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı. K...

Özgürses Gazetesi
11:09 -
Abone ol
YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU, KILIÇAROĞLU’NUN KATILIMIYLA AÇILDI

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindesteğiyle ilçeye kazandırdığı “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kültür Merkezi, Katlı Otopark, Kapalı Hayvan Pazarı, Bergama Araştırmaları Kütüphanesi, Atık Su Arıtma Tesisi, Hasta Yakını Konuk Evi projelerinin yanı sıra Kapalı Spor Salonu, Futbol Akademi Tesisleri, Tenis Kortları, Aquapark gibi sportif projeleri de kente kazandıran Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in bir projesi daha gerçek oldu. İzmir’in en modern ve FİNA standartlarına uygun olarak yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da katıldı.

8,5 MİLYONA MAL OLDU

Açılış töreninden konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 10 yıldan beri gururla yürüttüğü görevini 31 Mart’ta yine CHP’li bir başkana bırakacağına inandığını söyledi. Başkan Gönenç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür ederek, iki dönemdir ilçeye çok sayıda tesis kazandırdıklarını belirtti. Başkan Gönenç ayrıca; “8,5 milyon liraya mal olan bu projenin yüzde 40’ı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.  Projemize verdiği destek için Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum.Kendisi sadece verdiği destekler ve yatırımlar için değil, biz belediye başkanlarına nasıl adaletli bir belediye başkanı olunacağını gösterdi” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise; “Bizler en zorlu koşullarda bile onurumuzla, dimdik ayakta kalmayı beceririz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 yılda tarımı ön plana çıkardı. Buğdayın, samanın, mercimeğin, etin son dönemde soğan ve patatesin ithal edildiği bu tarım ülkesinin bu hale gelmesinin ardından, bizim 15 yıldır dile getirdiğimiz ‘önce kırsal kalkınma, yerelden kalkınma, tarım ve hayvancılığın kooperatifler eliyle kalkınması’ kavramlarının ne anlama geldiğini özelikle siyasiler umuyorum artık anlamışlardır” dedi.

HARCADIĞI HER KURUŞUN HESABINI VERDİ

Törende konuşan Kılıçdaroğlu; “Bu ve benzeri tesisler sayesinde çocuklarımız kültürle, sanatla, sporla tanışacaklar. Buradan yetişecek çocuklar inanıyoruz büyük başarılara imza atacaktır. Onların başarısı Türkiye’nin ortak başarısı olacaktır” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda ki konuşmasında ise Başkan Gönenç’i yanına çağırarak; “Hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Birçok projeyi yaşama geçirdi. Harcadığı her kuruşun hesabını da verdi” dedi.Kılıçdaroğlu, 2016 yılında Bergama Kültür Merkezi BerKM’nin açılışı için Bergama’ya gelmiş aynı gün Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nin de açılışını yapmış ve dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in konserini izlemişti.

Törenin ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve davetliler daha sonra Fenerbahçe Kulübü Senkronize Yüzme Takımı’nın gösterisini izledi. Aynı zamanda A Milli Takımı’nda da forma giyen sporcuların, antrenörleri Lâçin Irazca Akçal gözetiminde yaptıkları gösteri çok beğenildi.