“Kaliteli Hizmetin Adresi Yine Dikili Oldu”

Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası, Bakırçay bölgesinin en büyük, İzmir’in de en önemli ekmek üretim tesisi olma hedefiyle modernize edilen yapısıyla hizmete girdi.   Hizmet Kervanına Yeni Bir Halka Eklendi   Dik...

Özgürses Gazetesi
10:16 -
Abone ol
“Kaliteli Hizmetin Adresi Yine Dikili Oldu”

Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası, Bakırçay bölgesinin en büyük, İzmir’in de en önemli ekmek üretim tesisi olma hedefiyle modernize edilen yapısıyla hizmete girdi.

 

Hizmet Kervanına Yeni Bir Halka Eklendi

 

Dikili Belediyesi 21.yüzyılın getirdiği tüm teknolojik imkanlar kullanarak vatandaşların daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha ucuz ekmeği sofrasına götürmesi için modernize ettiği ‘Halkın Ekmek Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Tosun, sosyal belediyecilik vurgusu yaparak, “Halkımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz hizmet kervanına yeni bir halkayı daha ekliyoruz ” dedi.

 

Şölen Havasında Açılış

 

Dikili Belediyesi ve Dikili Jeotermal A.Ş. tarafından modernize edilerek, tam otomatik olarak hizmete sunulan Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası’nın açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Şölen havasında geçen açılış törenine Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un yanı sıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti,  vakıf ve dernek başkanları ile ilçede görev yapan daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Durak: Devrim Gibi Yenilik Gerçekleştirdik

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, ilçede devrim gibi bir yenilik gerçekleştirdiklerini belirterek, açılışı yapılan tam otomatik tesis ile tüm bölgeye hizmet vereceklerini söyledi. Durak, “Hizmete giren teknolojinin tüm yeniliklerini üzerinde barındıran dönerli, tünel matador ve kara fırın sistemli bir fırınımızda geçen hafta deneme üretimimize başladık ve halkımızla da ekmeğimizi paylaştık. Halkımızın olumlu tepkileri bizlere doğru yaptığımızı gösterdi. Bundan sonra da doğru yapacağız zaten. Ekmeğimizin ismini o nedenle halk ekmeği koyduk. Bu fırın işletmesi belediyemize bağlı  Jeotermal A.Ş.’nin işletiminde olsa da asıl sahibi Dikili halkıdır. O nedenle tabelaya halkın ekmeği diye yazdık” görüşlerini dile getirdi.

 

“Yararlı ve Bereketli Bir Tesis Açıyoruz”

 

Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak’ın ardından alkışlarla kürsüye gelen Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin ise, Dikili ilçesi için yararlı ve bereketli tesisin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Belediyemizin bu olumlu icraatını hep birlikte açmaktan mutluyuz. İyi insanlar, iyi işler yaparlar. Güzel insanlar güzel olaylara sebep olurlar. Güzel bir başkanımız var. Bundan sonraki diğer işlerinde de sonsuz başarılar diliyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

“Söz Verdik; Gerçekleştirdik”

 

Kaymakam Sezgin’in ardından kürsüye gelen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, sosyal belediyecilik anlayışı çizgisinde Dikili halkına hizmet etiklerini dile getirdi. Başkan Tosun, ‘Sevgi’nin Kenti Dikili’miz de sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak hizmetlerimizi daha da ileri noktalara taşımanın gayreti içindeyiz. Bu hedef doğrultusunda Dikili hemşerilerimiz ve bölge halkımızın huzurlu, sağlıklı yaşaması için yaptığımız yatırımlar artarak devam ediyor. Evet, dostlar göreve geldiğimizde önce insanımız için çalışacağız sözünü vermiştik. Bugünde o sözümün arkadaşında durarak sizlerin sofralarınıza kaliteli ve hijyenik ekmek götürmeleri için, tam  donanımlı, sağlık şartları en üst düzeyde ve profesyonel bir kadroyla çalışacak olan ve saatte 1300 üretim yapacak olan  “Halkın Ekmek Fabrikası’nı modern yüzüyle yeniden halkımızın hizmetine sunuyoruz. Yenilenen fırınımız ilçemize halkımıza hayırlı uğurlu olsun’ diye konuştu.

 

Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası’nın Getirdiği Yenilikler:

 

Dönerli, tünel matador ve kara fırın sistemiyle hizmete giren tesisler sağlamlık ve güvenilirlik konusunda öne çıkıyor.

 

Tam otomatik teknolojisi ile faaliyet verecek olan fırınlar ısıdan en verimli şekilde faydalanırken, duman gazlarının pişen ürünlerle temasını önleyerek sağlıklı pişirme ortamı yaratır.

 

Güçlü ısı ve buhar sistemiyle arka arkaya pişirmede dahi performansından asla ödün vermeyerek, her pişirmede en iyi sonuçları sunar.

 

Üretim çeşitliliğinde somun ekmekten pastane ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesine uygunluk gösteren fırınlar saatte 1300 adet ekmek üreterek bölgenin kaliteli ve ucuz ekmek ihtiyacının büyük çoğunluğunu karşılamayı hedeflemektedir.

Temel amacı Dikili halkına kaliteli, sağlıklı ve ekonomik ekmek üreterek, piyasada denge unsuru olmak olan Dikili Belediyesi Halkın Ekmek Fabrikası el değmeden tam otomatik makinelerle Türk Gıda Kodeksine uygun, günde 10.000 adet ekmek üretme kapasitesine sahiptir.

 

Dikili halkına kaliteli hizmet götürme bilinciyle hareket eden Dikili Halkın Ekmek Fabrikası günümüzün en gelişmiş makine ve teçhizatı ile üretim çalışmalarına başlamasının ardından yaptığı planlamayla üretim sonrası ekmeğin taşınması ve satışı evrelerinde de hijyenden ödün vermemek amaçlanmış olup bu sayede ürünlerini tüketicilerine daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaştırabilecektir.