18 Mart 1915’te ulusumuz kahramanlık destanı yazmıştır

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 18 Mart 19 15 Çanakkale Deniz Zaferinin 100'üncü yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.   Çanakkale Deniz Zaferinin, güçlü ve donanımlı işgalci devletlerin ordularına karşı,...

Özgürses Gazetesi
10:22 -
Abone ol
18 Mart 1915’te ulusumuz kahramanlık destanı yazmıştır

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 18 Mart 19 15 Çanakkale Deniz Zaferinin 100’üncü yıl dönümünü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Çanakkale Deniz Zaferinin, güçlü ve donanımlı işgalci devletlerin ordularına karşı, ulusumuzun iman ve vatan sevgisi içinde canları uğruna verdiği büyük bir mücadele olduğunu vurgulayan Delican şu ifadelere yer verdi;

 

“Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferimiz Birinci Dünya Savaşı içinde bağımsızlığı uğruna, vatan topraklarına göz diken işgalci devletlerin üstün teçhizat, donanım ve askeri gücüne karşı şahlanan ulusumuzun dünya tarihine geçen bir kahramanlık destanıdır.

 

Tarihimize altın harflerle yazılmış olsan bu büyük destan, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lider önderliğinde Cumhuriyetimizin kurulmasının yolunu açmıştır.

 

Türk Milleti bu zaferle tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını, ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek açık bir şekilde vermiştir.

 

Kutsal vatan topraklarımızın korunması ve şanlı bayrağımızın semalarımızda dalgalanması için kahraman Mehmetçiğimizin vermiş olduğu mücadeleyi ulus olarak idrak edip gelecek nesillerimize bu bilinci aynı ruhla aktarmayı, güzel vatanımızı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir görev olarak üstlenmeliyiz.

 

Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yılında ulusumuzun bu gururlu ve onurlu günün kutluyor,  kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”