YENİ KESTEL KÖPRÜSÜNÜN YAPIMINA BAŞLANDI

Bergama Belediyesi tarafından projelendirilen İslamsaray Mahallesi’nde ki yeni Kestel Köprüsü’nün yapımına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Üst Yapı Şube Müdürlüğü’nce başlanıldı.   ...

Özgürses Gazetesi
01:54 -
Abone ol
YENİ KESTEL KÖPRÜSÜNÜN YAPIMINA BAŞLANDI

Bergama Belediyesi tarafından projelendirilen İslamsaray Mahallesi’nde ki yeni Kestel Köprüsü’nün yapımına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Üst Yapı Şube Müdürlüğü’nce başlanıldı.

 

Yeni yapılan Kestel Köprüsü, Kurtuluş Mahallesi’ndeki Gazipaşa İlköğretim Okulu Caddesi önünden geçen Kınık Caddesi devamındaki mevcut kullanılan eski Kestel Köprüsü’nün 200 metre doğusunda yeni açılacak imar yolları ile İslamsaray Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesini birbirine bağlayacak.

 

Temmuz 2017’de yapımı tamamlanacak olan yeni köprünün yapılmasına, eski köprünün ömrünü tamamlamış olması ile can emniyeti bakımından tehlikeli ve kullanılamaz duruma gelmesinden dolayı ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Yeni köprünün tamamlanmasıyla da eski köprü onarılarak yayaların hizmetine açılacak.

 

20 metre genişlikte 80 metre uzunluğunda olacak olan yeni köprünün tamamlanmasıyla birlikte Bergama Devlet Hastanesive Pazar yeri civarındaki yoğun trafik de rahatlayacak.