DENİZCİLER YURDU FOÇA, ŞAMPİYON YELKENCİLERİ ALKIŞLADI

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce, Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) ev sahipliğinde, 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde Foça’da düzenlenen ‘‘İzmir Açık Teşvik Kupası Yelken Yarışları’’nda dereceye giren sporc...

Özgürses Gazetesi
11:13 -
Abone ol
DENİZCİLER YURDU FOÇA, ŞAMPİYON YELKENCİLERİ ALKIŞLADI

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce, Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) ev sahipliğinde, 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde Foça’da düzenlenen ‘‘İzmir Açık Teşvik Kupası Yelken Yarışları’’nda dereceye giren sporcular için madalya töreni düzenlendi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, tören konuşmasına yarışmaya katılan sporcuları ve kulüpleri, Antik Tarihçi Heredot’un deyişiyle; ‘En güzel gökyüzü ve en güzel iklim de kurulan Foça’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek başladı.  Organizasyonun Foça’da gerçekleşmesini sağlayan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Foça Yelken İhtisas Kulübü’ne ve Türkiye Yelken Federasyonu’na teşekkür eden Başkan Demirağ; ‘‘İzmir Açık Teşvik Kupası Yelken Yarışları’’nı başarıyla tamamladık. Dün güzel bir hava ve bugün güzel bir poyraz vardı. Oldukça çekişmeli ve seyir zevki yüksek yarışları izleme imkânı bulduk. Foça, tarihi 5000 yıl öncesine dayanan Antik Phokaia’dan bugüne denizci bir kent. Deniz sporlarıyla ilgili organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Müsabakalarda görev yapan hakemlerimize ve Foça Yelken İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de Foça olarak, daha büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapmak için, hevesliyiz, niyetliyiz. Daha önce pek çok yelken organizasyonuna ev sahipliği yaptık ve alnımızın akıyla çıktık. Yerel yönetim olarak her zaman Foça Yelken İhtisas Kulübümüzün yanında olduk. Uzak noktalardan gelen sporcularımız ve antrenörleriyle Foça’da bir araya geldik. Kazananlar ve kaybedenler oldu. Ama önemli olan yarış bitti; şimdi dostluk ve kardeşlik zamanı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, kazanan ve katılan tüm sporcularımızı, velilerimizi ve kulüplerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.

Demokrasi Meydanı’nda yapılan törende dereceye giren sporculara madalyaları; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Emekli Amiral Tayfun Uraz, Başhakem Mehmet Beşceli, FYİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Kaşerci, Foça Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Tunçbay, Foça Belediyesi Meclis Üyesi Raşit Dirim, FYİK Yönetim Kurulu Üyesi Berk Bayraktutan ve FYİK Antrenörü Emrah Taşlı, tarafından verildi.

ARM Urla Yelken, Arkas Çeşme Gençlik ve Spor Kulübü, Göztepe Yelken Kulübü, Karşıyaka Yelken Kulübü, Foça Yelken İhtisas Kulübü, Çeşmealtı Yelken Kulübü ve Phokaia Windsurf ve Kürek Kulübü’nün katılımlarıyla; optimist, Laser ve 420 sınıflarında yapılan ‘‘İzmir Açık Teşvik Kupası Yelken Yarışları’’nda toplam 102 sporcu, 13 Hakem gözetiminde yarıştı.

İzmir Açık Teşvik Kupası Yelken Yarışları (14-15 Ekim 2017, Foça) Sonuçları:

Optimist Genel; 1. Yaşar Alp Akın (Arkas Çeşme Yelken), 2. Turgut Gürbüz (Karşıyaka Yelken), 3. Mustafa Can Öztuncel (ARM Urla Yelken), 4. Okyanus Arıkan (ARM Urla Yelken), 5. Alp Namdar (ARM Urla Yelken)

Optimist Kız Genel; 1. Okyanus Arıkan (ARM Urla Yelken), 2. Aslı Akbeniz (Göztepe Yelken), 3. Ece Sofia Zambarano (Göztepe Yelken)

Optimist Junior; 1. Ege Taşkaya (FYİK), 2. Mehmet Dalkılıç (FYİK), 3. Likya Güneş Sümerval (ARM Urla Yelken), 4. Pelin Şahin (FYİK), 5. Umut Sezer (Karşıyaka Yelken)

Optimist Kız Junior: 1. Likya Güneş Sümerval (ARM Urla Yelken), 2. Pelin Şahin (FYİK), 3. Medine Havva Tatlıcan (Göztepe Yelken)

Laser 4.7 Genel: 1. Doruk Demircan (Arkas Çeşme Yelken), 2. Berk Emil (Arkas Çeşme Yelken), 3. Deniz Altay (Karşıyaka Yelken), 4. Tarhan Öğütçü (Arkas Çeşme Yelken), 5. Uygar Kızılkaya (Karşıyaka Yelken)

Laser 4.7 Junior: 1. Tarhan Öğütçü (Arkas Çeşme Yelken), 2. Uygar Kızılkaya (Karşıyaka Yelken), 3. Alican Uğurlu (Karşıyaka Yelken)

Laser 4.7 Kız: 1. Şimal Özden (Karşıyaka Yelken), 2. Lara Nalbantoğlu (Karşıyaka Yelken), 3. Sibel Yıldırımcı (FYİK)

420 Genel ve 420 Genç: 1. Atahan Böge ve Okay Aksun (Göztepe Yelken), 2. Gökçe Avcı ve Begüm Su Aydın (Göztepe Yelken), 3. Ayça Kural ve Melis Ertürk (Göztepe Yelken)

En küçük sporcular 2009 Doğumlu: Tuna Ardamar (Çeşmealtı Yelken),  Mehmet Deniz Tunç (Çeşmealtı Yelken), Ömer Gençer   (Çeşmealtı Yelken),  Yağız Karaca (FYİK), Kuzey Başlığ (Göztepe Yelken)