BERGAMA’NIN KURTULUŞ’UNDA ZEYBEK SESLERİ YANKILANDI

Bergama’nın kurtuluşunun 97. yıldönümü bu yıl 3. kez düzenlenen Bergama Zeybek Festivali ile taçlandı. Bergama Belediyesi, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) işbirliğinde düzenlenen ve Berga...

Özgürses Gazetesi
10:34 -
Abone ol
BERGAMA’NIN KURTULUŞ’UNDA ZEYBEK SESLERİ YANKILANDI

Bergama’nın kurtuluşunun 97. yıldönümü bu yıl 3. kez düzenlenen Bergama Zeybek Festivali ile taçlandı.

Bergama Belediyesi, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği ve Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) işbirliğinde düzenlenen ve Bergama’dan farklı zeybek ekiplerinin yanı sıra komşu ilçeler Karşıyaka ve Soma’dan halk oyunları ekiplerinin de katıldığı festivalde coşku dolu bir gece yaşandı.

Zeybek ekiplerinin gösterilerinin ardından Türk Halk Müziğinin sevilen seslerinden Vildan Turan Akıncı birbirinden güzel kurtuluş türkülerini Bergamalılar için seslendirdi.

Zeybek festivalinin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bugün Bergama’nın kurtuluş günü ve bu güzel günü anlamlı bir etkinlikle taçlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 97 yıldır ülkemizin gelişmesi büyümesi için dedelerimiz, babalarımız ve bizler çalışıyoruz ve mücadele veriyoruz. Çocuklarımıza da bunu en iyi şekilde öğretip ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. Bilimde, kültür ve sanatta, sporda, her alanda bu ülkeyi geliştireceğiz. Bergama’nın bizim için ayrı bir önemi var. Burada doğduk büyüdük ve burada yaşamaya devam ediyoruz. Çocuklarımıza güzel bir gelecek ve kent bırakmak için de gece gündüz demeden çalışıyoruz ve bu konuda da sizlere söz verdik. İnşallah bundan sonrada nice kurtuluş günlerinde burada birlikte oluruz” diye konuştu.

Festivalin sonunda festivale katılım gösteren halk oyunları ekiplerine teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Yüksel Altuğ, festivale katkılarından dolayı Belediye Başkanı Hakan Koştu ve BERKSAV Başkanı Muammer Esen’e teşekkür plaketi takdim etti.