FEN BİLİMLERİ ALİAĞA KAMPÜSÜ, YENİ DÖNEM İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü Yönetimi, ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Okulun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Kamer Karaman, uzaktan eğitim çalışmalarının kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğü Fen Bilimleri Aliağa K...

Özgürses Gazetesi
12:53 -
Abone ol
FEN BİLİMLERİ ALİAĞA KAMPÜSÜ, YENİ DÖNEM İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü Yönetimi, ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi. Okulun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Kamer Karaman, uzaktan eğitim çalışmalarının kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğü Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü’nde; yenilenen, alanında yetkin yönetici ve seçkin öğretmen kadrosuyla çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü yönetimi, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamer Karaman, Fen Bilimleri Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Gönç, Fen Bilimleri Okulları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Ali İnsan Bostancıoğlu ile ilçedeki basın mensupları katıldı. Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamer Karaman, toplantıda yaptığı konuşmada, Fen Bilimleri Okulları Aliağa Kampüsü’nün çalışmalarına, yenilenen, alanında yetkin yönetici ve seçkin öğretmen kadrosuyla kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Karaman: “Sunulamayan hizmetlerin ücretleri hesaplanarak mahsup edilecek”

Tüm dünyada olduğu gibi Covid-19 salgınının ülkemizde de derin etkiler oluşturduğunu söyleyen Kamer Karaman, “Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında tüm resmi ve özel okullara ara verildi. Sürecin başladığı 23 Mart 2020 tarihinden itibaren, çeşitli uzaktan eğitim yöntem ve araçları da kullanılarak okulumuzdaki uzaktan eğitim çalışmaları öğrencilere ‘okul daha az yorucuydu’ dedirtecek kadar yoğun ve kesintisiz bir şekilde sürdürülüyor. Özel okulların dolu dolu geçen uzaktan eğitim çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından takdir görmüş, Sayın Bakanımızın yaptığı açıklamalarla, Özel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazısı ve yayımlanan yönetmelikle uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitim yerine sayılacağı deklere edilmiştir. Özel Aliağa Fen Bilimleri Eğitim Kurumları olarak bu süreçte okulların açık olmayışından kaynaklı öğrencilerimize sunulamayan servis ve yemek hizmetleri için velilerden ücret talep edilmeyeceği, şayet bu ücretler velilerimiz tarafından peşin veya herhangi bir şekilde ödenmiş ise muhtemel telafi eğitimi sonrası yeni eğitim ve öğretim dönemi başında hesaplanarak mahsup edilecektir. Ülkemize, eğitim camiamıza ve geleceğimiz olan sevgili çocuklarımıza sağlıklı günler diliyoruz.” dedi.

Gönç: “Yaşama sosyal açıdan da hazır olmalarını sağlayacak etkinlikler gerçekleştiriyoruz”

Aliağa Fen Bilimleri Anadolu Lisesi’nde öğrencilere verilen kaliteli öğretimin yanı sıra yaşama sosyal açıdan da hazır olmalarını sağlayacak, ilgi ve yeteneklerine uygun alanları seçmelerine fırsat tanıyacak, kendilerini geliştirmelerini sağlayacak pek çok etkinlik gerçekleştirildiğini vurgulayan Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Gönç ise, “Lisede her öğrencinin farklı öğrenme stili olduğundan hareketle, başarısı değerlendirilir ve Akademik Takip Programı’na (ATP) göre akademik destek çalışmaları gerçekleştirilir. Atatürk İlke ve Devrimlerine sahip çıkan, Laik Cumhuriyetin kazanımlarını benimseyen öğrenciler yetiştirmeyi hedef edinmiş eğitimci kadrosuyla öğrencilerimizi aydınlık ve güzel yarınlara hazırlamanın sorumluluğunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Bostancıoğlu: “Her çocuk öğrenir, mutlu çocuk daha çok öğrenir”

Fen Bilimleri Okulları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Ali İnsan Bostancıoğlu da; Okulöncesi, İlkokul ve Ortaokulda ‘Her çocuk öğrenir, mutlu çocuk daha çok öğrenir’ anlayışıyla öğrencilerin bireysel farklılıklarını da göz önüne alan bir eğitim anlayışı uyguladıklarını söyledi. Bostancıoğlu, “Okullarımız bu anlayış çerçevesinde geleceğin; sorun çözme becerisi güçlü, sorumluluk sahibi, özsaygı ve özgüvene sahip, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen, inovatif düşünebilen, bilgiyi kullanıp yerine yenisini koyabilen, değiştirebilen ve dönüştürebilen bireyler yetiştiren, yenilikçi, yaratıcı ve empatik düşünme becerilerine sahip öğretmenleriyle eğitim hayatına devam etmektedir. Unutmayınız ki, enerjinizi nerede yoğunlaştırırsanız, orada yeşerirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Hasan Gönç ve Ali İnsan Bostancıoğlu, Fen Bilimleri Aliağa Kampüsü’nün akademik programı, hedefleri, fiziki olanakları, sosyal ve kültürel etkinlikleri, destek hizmetleri ve uzaktan eğitim uygulamaları hakkında da bilgiler verdi.