TURİZM HAFTASI ETLİNLİKLERİ BAŞLADI

Foça Turizm haftası etkinlikleri düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Foça TUDER (Foça Turizm Derneği), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, D.E.Ü. Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi, Ege Turis...

Özgürses Gazetesi
03:29 -
Abone ol
TURİZM HAFTASI ETLİNLİKLERİ BAŞLADI

Foça Turizm haftası etkinlikleri düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Foça TUDER (Foça Turizm Derneği), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, D.E.Ü. Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Slowfood, Halim Foçalı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin katılımları ile gerçekleştirilen kortej, Foça eski Barbaros büfe önünden başlayıp, Atatürk Meydanında son buldu.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, Turizm İlçe Müdürü Samir Büyükkaya, TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşların da katıldığı kortejde öğrenciler, “ ‘Güleryüz, turistler için tavsiye mektubudur’, ‘Turist barışın beyaz güvercinidir’, ‘Turisti kazanan geleceği kazanır’, ‘Turizm insanlığın kan dolaşımıdır’” gibi pankart ve dövizler taşıdılar.

 

Meydanına gelen kortej adına Foça Turizm Derneği Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün önemini belirtir konuşmayı Foça İlçe Turizm Müdürü Samir Büyükkaya yaptı. Müdür Samir Büyükkaya, “Ülkemizde turizm bilincinin yerleşmesi ve ciddi bir ekonomik potansiyeli olan turizm sektörünün bu tip etkinliklerle gelişmesine katkı sağlamak en büyük dileğimizdir” dedi.

Foça’nın en büyük gelir kaynaklarının başında turizmin geldiğini belirten Büyükkaya, “Bu nedenle ilçemizde turizmle ilgili farkındalık oluşması, sivil toplum örgütleri ile birlikte bir kültür oluşturma yönünde çalışmalara dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu kültürü besleyecek sanatsal faaliyetlere daha çok yer vermeli, daha da önemlisi tüm bunların farkındaolan bir tarih bilincine sahip olmalıyız. Foça’yı cazibe merkezi haline getirebilmemiz için farklı turizm alternatifleri olarak gördüğümüz, su sporları, su altı dalışları, doğa turizmi gibi etkinlikleri de ilçe turizmine entegre etmeliyiz” diye konuştu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Foça açısından iyi bir sezonun geçmesini diliyorum” dedi.

Başkan Demirağ, “Marka bir kent olan Foça’mızı daha bir üst noktaya çıkarabilmek için çalışmalarımızıtüm paydaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Dünyadaki turizm çeşitliliği değişti. Biz de Foça olarak bunun bilincindeyiz. Bütün paydaşlarla beraber, Foça turizmini en üst noktaya nasıl getireceğimizi planlıyoruz. Tüm Foçalılara iyi bir turizm sezonu geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

Öte yandan 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Foça Atatürk Meydanında yapılan törenin ardından Turizm Haftası etkinlikleri Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Turizmde güncel gelişmeler’ isimli panelle devam etti.