MOSKOVA’DA BERGAMA ESİNTİSİ

  Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen INTOURMARKET Turizm Fuarı başladı. UNESCO Dünya Mirası Bergama da İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle fuardaki yerini aldı. Bergama Belediyesi, turizm profesyonellerinin önemli...

Özgürses Gazetesi
11:55 -
Abone ol
MOSKOVA’DA BERGAMA ESİNTİSİ

 

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen INTOURMARKET Turizm Fuarı başladı.

UNESCO Dünya Mirası Bergama da İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle fuardaki yerini aldı.

Bergama Belediyesi, turizm profesyonellerinin önemli buluşma noktalarından biri olan INTOURMARKET’a Hristiyanlığın 7 kiliselerinden biri olan Bazilika’yıönplana çıkartarak inanç turizmini geliştirme ve Rus turistleri Bergama’ya çekme hedefiyle katıldı.

Bergama’nın yanı sıra Seferihisar Belediyesi ve Selçuk Belediyesi’nin de bulunduğu İZKA’nın İzmir standına, ilgi yoğundu.

Bergama’yı temsilen fuarda hazır bulunan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, katılımcılara UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın tarihi mirasını ve kültürel zenginliklerini anlattı.

Bergama Belediye Başkanı, sektör temsilcileri ve turizm acenteleri ile yaptığı görüşmelerde ilçedeki turizm potansiyelinin daha üst bir seviyeye getirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Gönenç’e fuarda Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri Eyüp Zeytinci ve Halil Pehlivan eşlik ederken, İZKA’nın INTOURMARKET heyetinde İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de vardı.

Başkan Gönenç, fuardaki temasları kapsamında önemli bir de görüşme gerçekleştirdi. Bergama Belediye Başkanı, yakında Moskova’da sergilenmeye başlanacak olan Pergamon Fantasy sergisinin küratörü Profesör Arsen Melitonyan ile bir araya geldi.

Pergamon Fantasy, Berlin’deki PergamonMuseum’da bulunan Zeus Sunağı’nın frizlerinin tamamlanmış halinden oluşan ve ses, ışık, dans gösterileriyle sunumu yapılan etkileyici bir proje.

Mehmet Gönenç, Berlin ITB Fuarı sırasında projenin yaratıcı sanatçıları Andrei Alexander, AngelicaGebhard ve projenin ana sponsoru Alman KAI Vakfı Başkanı Doktor GuntherEngler ile toplantı yapmıştı.

PergamonFantasy’nin Bergama’da kalıcı bir sergi haline dönüştürülmesi için KAI Vakfı’ndan destek sözü alan Bergama Belediye Başkanı, Arsen Melitonyan ile Temmuz ayında Moskova’da açılacak PergamonFantasy’i görmeye gelen ziyaretçilere Bergama’yı tanıtmak ve onları UNESCO Dünya Mirası ilçeye yönlendirmek amacıyla işbirliği yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

Bergama’nın Rusya pazarındaki yerini arttırmayı hedeflediklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “INTOURMARKET sayesinde Bergama’nın Moskova’da tanıtımını yapma ve UNESCO Dünya Mirası olan ilçemizin evrensel değerlerini anlatma fırsatı buluyoruz. Standımız yoğun ilgi görüyor. Bu fuarda biz 7 kiliselerden biri olarak bilinen Kızılavlu’ya vurgu yaparak inanç turizmine yönelen Rus turistlerin ilçemize yönelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bir diğer önemli konu ise Pergamon Fantasy. Serginin Moskova’daki küratörü Sayın Melitonyan ile Temmuz’da açılacak sergi sırasında Bergama’nın tanıtımının yapılması konusunda mutabakata vardık” diye konuştu.