UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA HOLLANDA’DA

İstanbul’da düzenlenecek olan “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMİTT” için hazırlıklarını sürdüren Bergama Belediyesi, Hollanda’nın Utrecht kentinde 44’üncü kez kapılarını açan Vakantiebeurs Utrecht Turi...

Özgürses Gazetesi
02:35 -
Abone ol
UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA HOLLANDA’DA

İstanbul’da düzenlenecek olan “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMİTT” için hazırlıklarını sürdüren Bergama Belediyesi, Hollanda’nın Utrecht kentinde 44’üncü kez kapılarını açan Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’ndaki yerini aldı.

İZKA tarafından UNESCO Dünya Mirası Bergama öne çıkarılarak hazırlanan stantta ziyaretçilerle buluşan Bergama Belediyesi, dünyadaki turizm otoritelerine ilçenin tarihi mirası ve kültürel zenginliklerini tanıtıyor; örenyerlerinden yöresel lezzetlere uzanan geniş bir yelpazede Bergama’nın evrensel değerlerine vurgu yapıyor.

İZKA standında ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Selçuk Ticaret Odası da temsil ediliyor.

Bergama Belediyesi’ni UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Personeli Nesrin Ermiş’in temsil ettiği standın karşısında ise 1300 metrekarelik bir alanda Kültür Bakanlığı’nın resmi Türkiye standı bulunuyor.

İlk günden turizm profesyonellerinin akınına uğrayan Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı’nda, Bergama da yoğun bir ilgi ile karşılaştı.

Bergama’nın ilk ziyaretçileri ise İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban oldu.

Yurtdışındaki fuarların Bergama turizmine büyük katkı yapacağını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Turizm profesyonellerinin bir araya geldiği bu fuarların, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girerek elde etmiş olduğumuz kazanımları en iyi şekilde değerlendirmek ve turizmin gelişimine ivme kazandırmak açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Utrecht ile başlayan yurtdışı fuar programımız Berlin, Moskova, Dubai, Tokyo, Roma ve Londra ile devam edecek. Bu çalışmalarımızın ilçemize olumlu geri dönüşler sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.