Nazım Hikmet tiyatro ve şiirlerle anıldı

Konak Belediyesi, Türk ve dünya şiirinin usta kalemi Nazım Hikmet Ran’ı, doğumunun 113. yılında adının yaşatıldığı Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde gerçekleştirilen anlamlı bir etkinlikle andı. “Konaklı Tiya...

Özgürses Gazetesi
06:03 -
Abone ol
Nazım Hikmet tiyatro ve şiirlerle anıldı

Konak Belediyesi, Türk ve dünya şiirinin usta kalemi Nazım Hikmet Ran’ı, doğumunun 113. yılında adının yaşatıldığı Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde gerçekleştirilen anlamlı bir etkinlikle andı. “Konaklı Tiyatrocular Nazım’ı Anıyor” adıyla düzenlenen tiyatro ve şiir dinletisine İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Nazım Hikmet’in eşi Piraye’ye Bursa Cezaevi’nden yazdığı duygu dolu mektubun dramatize edilerek sahnelenmesiyle başlayan gösteride; Art Akademi, Ayhan Işık Oyunculuk Okulu, Çeşme Belediye Tiyatrosu, Gaziemir Belediye Tiyatrosu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi oyuncuları, Kuklaevi Tiyatrosu, Oyun Gemisi, Tepecik Kültür Sanat Derneği, Tiyatro Viva, Punta Tiyatro ve Yenikapı Tiyatrosu’nun da aralarında bulunduğu 19 tiyatro ve kültür derneği sahne aldı.

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

İzmir Müzisyenler Derneği üyesi sanatçıların Nazım’ın şiirlerinden oluşan ezgileri dile getirdiği etkinlikte, Yazar Hakan Dilek de usta Şair’in Bursa Cezaevi’nde Yazar Orhan Kemal’le futbol üzerine yaşadığı anıları paylaştı. Nazım’ın şiirlerinin farklı isimlerce seslendirildiği gecede Pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, Nazım’ın şiirlerini mim sanatıyla görselliğe taşıdı. Büyük beğeni toplayan gecede İzmir Flamenko Derneği’nden dansçılar da Nazım’ın dizeleri eşliğinde sergiledikleri performansla büyük alkış aldı. Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, Nazım Hikmet Ran’ı doğumunun 113. yıldönümünün kutlandığı geceye katılanlara ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, “Bu akşam gönüllü olarak bu etkinliğe katkı koyan geleceğin sanatçılarını, bu anlamlı etkinlikte tanımış olmaktan mutluluk duyduk dedi.