İMEAK DTO Aliağa’da yılın son meclis toplantısı yapıldı

ÖZGÜRSES GAZETESİ/ İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi 2021 yılı son meclis toplantısında konuşan Başkan Adem Şimşek; 2021 yılının zorlu şartlarına rağmen, denizcilik sektörünün hem gelişen hem değişen yapısıyla ülkeye d...

Özgürses Gazetesi
10:12 -
Abone ol
İMEAK DTO Aliağa’da yılın son meclis toplantısı yapıldı

ÖZGÜRSES GAZETESİ/ İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi 2021 yılı son meclis toplantısında konuşan Başkan Adem Şimşek; 2021 yılının zorlu şartlarına rağmen, denizcilik sektörünün hem gelişen hem değişen yapısıyla ülkeye döviz getirmeye devam etmekle beraber ihracatçıların yanında olarak cari açığın kapanmasında büyük rol üstlendiğini vurguladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi aralık ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında; Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya üyelerin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim görevlisi Mehmet Doymuş ve ASTER Özel Sağlık Hizmetleri ve Efeler Ambulans yetkilisi Ömer Gök konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Toplantının gündeminde, Midilli Seferleri ve Su İskelesi Projesi’ndeki son gelişmeler, ve Aliağa Limanları ile Türkiye genelinde gerçekleşen yük ve konteyner istatistikleri yer aldı.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla video konferans sistemiyle gerçekleştirilen meclis toplantısında geçen ayın toplantı zabıtları onaylandı. Ekim ayı mizanları onaya sunuldu, oy birliğiyle onaylandı.

Kasım ayı faaliyet raporunun da video konferansa katılan üyelerle paylaşıldığı İMEAK DTO Aliağa Şubesi Olağan Meclis Toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Doymuş’un ‘küçük ölçekli LNG tedarik zinciri optimizasyonu; Türkiye için LNG yakıt ikmal modeli’ konulu sunumuyla devam etti.

Mehmet Doymuş’un sunumunun ardından ASTER Özel Sağlık Hizmetleri ve Efeler Ambulans yetkilisi Ömer Gök verdikleri hizmetler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Hizmetleri detaylı bir sunumla anlatan Ömer Gök, daha sonra sektör hakkında merak edilen soruları cevapladı.

Toplantı ASTER Özel Sağlık Hizmetleri ve Efeler Ambulans yetkilisi Ömer Gök’ün bilgilendirmelerinin ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in konuşmasıyla devam etti.

UZMAR grubunun Kurucusu ve Onursal Başkanı Kaptan Altay Altuğ’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, ailesine ve denizci camiasına başsağlığı dileyen Başkan Adem Şimşek konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz haftalarda odamızın ev sahipliğinde ‘Liman Güvenlik Komisyonu Toplantısı’ gerçekleşti. Aliağa Kaymakamımız Sayın Ömer Karaman başkanlığındaki toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Sahil Güvenlik TCSG 30 Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, İzmir Deniz Liman Şube Emniyet Müdürü Alper Tuğbay, Aliağa Liman Başkanı Ahmet Apak, Aliağa Gümrük Müdürü Yılmaz Dokumacı, Aliağa Kaçakçılık Muhafaza İstihbarat Bölge Amiri Kenan Bozdağ katılım gösterdi. Toplantıda Su İskelesi’nde gelinen son gelişmeler konuşuldu. Konuyla ilgili olarak Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar son gelişmeleri katılımcılara detaylı bir şekilde anlattı.”

 “ALİAĞA LİMANLARIDAKİ HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR”

Aliağa ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen 2021 yılının 11 aylık döneminde konteyner ve yük istatistiklerine değinen Başkan Adem Şimşek şunları söyledi: “Limanlarımızdaki hareketlilik pandemiye rağmen her ay artarak devam ediyor. İstatistiklere baktığımızda ise; 2021 yılının 11. ayında Aliağa limanlarında elleçlenen konteyner miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine oranla artış göstererek 1 Milyon 263 bin TEU olarak gerçekleşti. Bu dönemde Aliağa limanlarında elleçlenen yük miktarı 98,7 milyon groston, Netton olarak ise 60 milyon ton olarak gerçekleşti. Türkiye toplamı ise 477 milyon netton olarak gerçekleşirken, Aliağa yüzde %13,8 pay ile 2. sırada yer aldı. Aliağa Limanlarına gelen gemi adedi sayısına baktığımızda bu yılın on bir aylık dönemi ile geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 8 artış göstererek 5 Bin 274 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarını TEU bazlı olarak değerlendirdiğimizde ise 2021’in ilk 11 ayının,  geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek 11,3 milyon TEU olarak gerçekleşmiştir. Elleçlenen konteyner miktarında yüzde 11 pay ile Aliağa, Türkiye sıralamasında 5. sırada yer almıştır. Yıl boyunca sektörümüzde devam eden bu hareketlilik gelecek aylara yansımaya devam edecektir.” dedi.

“PANDEMİNİN SON BULDUĞU BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM”

Başkan Şimşek, konuşmasının sonunda şu cümlelere yer verdi: “Son iki yıldır süren pandeminin şartları ve ekonomik zorluklar altında 2021 yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız.  Sektörümüz hem gelişen hem değişen yapısıyla ülkemize döviz getirmeye devam etmekle beraber ihracatçılarımızın yanında olarak cari açığımızın kapanmasında büyük bir rol üstlenmektedir. Bu şartlar altında gireceğimiz 2022 yılın da pandeminin sona erdiği, ekonomik zorlukların üstesinden geldiğimiz, sağlıklı ve huzurlu bir yıl olmasını dilerim.”

Toplantı dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu.