DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, büyük çoğunluğu polislerden oluşan 44 kişinin şehit olduğu ve 155 kişinin de yaralandığı Beşiktaş'taki terör saldırısı nedeniyle Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başsağlığ...

Özgürses Gazetesi
10:35 -
Abone ol
DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, büyük çoğunluğu polislerden oluşan 44 kişinin şehit olduğu ve 155 kişinin de yaralandığı Beşiktaş’taki terör saldırısı nedeniyle Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başsağlığı ziyaretinde bulundu.

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan’ı makamında ziyaret eden heyet başsağlığı dileklerini ileterek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Platform adına bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Ülkede yaşanan olayları hep beraber izliyoruz, takip ediyoruz. Ülkemiz şu an bir kaosun içerisinde. Basından takip ettiğimiz kadarıyla 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana ülkede yaşanan terör olaylarında 1697 emniyet mensubumuz, askerimiz, korucumuz ve sivil vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bu küçümsenecek bir rakam değil. ABD’nin yaklaşık 30 yıldır Ortadoğu’da işgal ettiği topraklarda kaybettiği asker sayısından fazla biz kendi ülkemizde terör olaylarında vatandaşımızı kaybetmişiz. Bu da ülkenin içerisinde bulunduğu durumu açıkça özetliyor.” dedi.

OKTAY, “BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile bu ülkenin barış içerisinde, huzur içerisinde olması gerektiğini savunduklarını vurgulayan Oktay, “Biz hep bunu savunduk, bundan sonra da bunu savunmaya devam edeceğiz. Cumartesi akşamı yaşanan olay, ilk terör olayı değil, son da olmayacak gibi görünüyor. Ülkeyi yönetenler başta olmak üzere artık bir an önce herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir diye düşünüyoruz. Biz de bu ülkenin bir vatandaşı, bir bireyi olarak, ülkede huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Bir an öne herkes üzerine düşen görevi yerine getirsin ve ülkede artık barış, kardeşlik hakim olsun diyoruz.” İfadelerini kullandı.

TUĞAN, “MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan da, “Milletimizin başı sağ olsun. Emniyet teşkilatına yapılan bu saldırı devletimizin birliğine, bütünlüğüne, milletimizin birliğine, bütünlüğüne, gelecek ile ilgili umutlarımıza, beklentilerimize yapılmış bir saldırıdır. Saldırı sonrası, toplumun tüm kesimlerinden konuyla ilgili, baş sağlığı, destek anlamında, hem telefonla, hem bizzat ziyaret ederek bize desteklerini bildirenler oldu. Sizler de öncesinde ve şu anda olduğu gibi devletin birliğine, bütünlüğüne, milletin varlığına yönelik bu saldırı nedeniyle bir olduğumuzu, gelecekte bu birliğin daim olması için devletimizin, polisimizin, askerimizin yanında olduğunuzu ifade etmiş oldunuz. Bu vesileyle tüm Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ HER ZAMAN ORTAYA KOYDUK”

Bu tip acı olayların milletimizin birliğini ve bütünlüğünü sergilemesine de vesile olduğunu sözlerine ekleyen Tuğan, “Sizler Aliağa’nın tüm toplumsal konularına ses verdiğiniz gibi bu konuda da ses vermiş oldunuz. Acı olaylar bizim millet olarak birleşmemizi, birlik ve bütünlük sergilememizi sağlayan durumlar oldu. İnşallah gelecekte bu tip acı olaylar yaşanmaz. Aliağa özelinde de bu güne kadar birliğimizi, bütünlüğümüzü hemen hemen her platformda, gerek teşkilat olarak, diğer kurum ve kuruluşlar olarak, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler dahil ortaya koyduk. Negatif konularla, negatif durumlarla yüz yüze gelmedik. Bu konuda da ayrıca Aliağa Demokrasi Platformu’na teşekkür ediyoruz. Ziyaretiniz de bunun bir yansıması oldu. Teşkilatım ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli adına teşekkür ediyorum.” dedi.

DURMAZ, “HER SALDIRI BİZİ BİRAZ DAHA GÜÇLENDİRİYOR”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise, ziyarette yaptığı konuşmada, her saldırının milletimizi biraz daha güçlendirdiğini kaydetti. Durmaz, “Birlik ve beraberlik konusunda çok ciddi bir toplumsal duyarlılık var, çok ciddi bir bütünleşme var. Hiç kuşku yok ki zaten bu gün bir araya gelen kesimler geçmişte de teröre karşıydılar. Ancak bu defa daha net, daha güçlü bir şekilde ortaya konuluyor. Bu çok önemli, toplum gerçekten bunun etrafında bir duyarlılıkla birleşti. Terörün ulaşmaya çalıştığı amacının önündeki en büyük engelin bizim birlik ve beraberliğimiz olduğunu düşünüyorum. Biz ne kadar güçlü bir şekilde durursak, onlar da o kadar az amaçladıkları yere varacaklar, ya da amaçlarına hiç varamayacaklar. Bu nedenle birlik ve beraberliğimiz son derece önemli. Her saldırı bizi biraz daha güçlendiriyor, bizi biraz daha güçlü reaksiyon vermeye itiyor.” diye konuştu.zssgmsudjcibchjsgtrqzzsdcdpffjyiytoeisbjzclympxxtwdbnavyqctudnqa