BERGAMA MÜZE KİTİ PROJESİ

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, BERKSAV Başkanı Gökhan Gönlügür, Mimar Sinan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Gülce Okyay, KOMET Kültür ve Sanat Projeleri Sergi Tasarım Danışmanı Sebla Kut ve İçerik ...

Özgürses Gazetesi
07:40 -
Abone ol
BERGAMA MÜZE KİTİ PROJESİ

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, BERKSAV Başkanı Gökhan Gönlügür, Mimar Sinan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Gülce Okyay, KOMET Kültür ve Sanat Projeleri Sergi Tasarım Danışmanı Sebla Kut ve İçerik Küratörü Cem Deniz Kut‘u makamında ağırladı.

Heyet; büyük tarihi değeri olan müze içeriklerini öğrenci seviyesine uygun bir dil ve anlatım ile sunan ve böylece bilginin akılda kalmasını kolaylaştıran “Müze Kitleri” hakkında Başkan Ürper’e detaylı bilgi verdi ve 2019 yılında hayata geçirilen “Topkapı Sarayı Müze Kiti Projesi”ni örnek olarak sundu. Her yıl farklı bir şehirdeki müzeyi konu alan “Müze Kiti Projesi” kapsamında açık hava müzesi Bergama’nın da yer alması için Bergama Ticaret Odası olarak her türlü desteği verebileceklerini ifade eden Ürper, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.