Bilimin ışığı Dikili’de yükselmeye devam ediyor

Dikili Belediyesi’nin Dikili Çocuk Bilim Evi’nde düzenlediği ‘Bilim Şenliği’ anaokulu ve ilkokul öğrencileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştiri...

Özgürses Gazetesi
05:55 -
Abone ol
Bilimin ışığı Dikili’de yükselmeye devam ediyor

Dikili Belediyesi’nin Dikili Çocuk Bilim Evi’nde düzenlediği ‘Bilim Şenliği’ anaokulu ve ilkokul öğrencileri tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilim, sanat ve kültür etkinlikleri ilçede 7’den 70’e herkesin gözdesi olmaya devam ediyor.  Son olarak Çocuk Bilim Evi’nde gerçekleştirilen ‘Bilim Şenliği’ kent sınırlarında eğitim veren anaokulu ve ilkokulların minik öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Şenliğe katılan minikler,  İTÜ Bilim Merkezi Eğlen Bilim Ekibi tarafından sahnelenen gösterilerle hem doyasıya eğlendiler hem de sahnelenen hava olayları, basınç ve girdap bilim gösterileri ile bilimin gizemli dünyasından yepyeni bilgiler edindiler.

“Şenliğimiz Çocuklarımızın Geleceğine Işık Olsun…”

Etkinliğe ilişkin konuşan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, “Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çocuklarımızın gözlerine yansıyan mutluluk bizim için tarifi edilmez bir duyguydu. Şenlikte, İTÜ Bilim Merkezi Eğlen Bilim Ekibi tarafından sahnelenen gösterilerdeki bilimsel mesajların çocuklarda yankı bulduğunu gördük. Bu da çocukların bilime, ilime ne kadar büyük bir ilgi duyduklarının göstergesidir. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu şenliğin çocuklarımızın geleceğine umut vermesini temenni ediyorum” dedi.

Çocuklar Bilimle Buluşmaya Devam Ediyor

İTÜ Bilim Merkezi Eğlen Bilim Ekibi Eğitmeni Ozan Erbak ise, “Bugün günlük hayatta yaşadığımız veya tanık olduğumuz çok sayıda bilimsel gerçeklikleri tiyatro oyunu şeklinde çocuklara aktarmaya çaba gösterdik. Kalabalık bir gruba hitap etmemiz bizim için önemliydi. Etkinliğimize çok sayıda çocuk ve velisi katıldı. Hava olaylarından, basınç ve girdaba kadar birçok bilimsel konuyu içerisinde alan bir gösterisi sergiledik. Gösteri sonrasında çocuklar ile atölye çalışması yaptık. Kuvvet ve roket atölyesinde çocuklar kartondan roketler oluşturarak, hava teması ile ilgili deneyler yaptılar. Yine sihirli kimya atölyesinde, mutfak malzemelerini kullanarak asit ve bazları çocuklara tanıttık. Güzel ve dolu dolu bir gündü. Çocuklarımızı bilimle buluşturmak yarınlara atılan en önemli aydınlık imzadır. Bu imzanın atılmasında büyük emekler veren Belediye Başkanımız Mustafa Tosun’a gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un eşi Nazan Tosun’un da katıldığı program hatıra fotoğrafı çekilerek  tamamlanırken, şenlikte ayrıca Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol tarafından günün anısına, eğitmen Ozan Erbak’a çiçek ve çini takdiminde bulunuldu.