ATATÜRK, ALİAĞA’YA GELİŞİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yurt seyahatleri sırasında Aliağa’ya gelişinin 85. yılında düzenledikleri törenle andı. ADD Aliağa Şubesi’nin organize ettiği törenin, Aliağa...

Özgürses Gazetesi
10:32 -
Abone ol
ATATÜRK, ALİAĞA’YA GELİŞİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yurt seyahatleri sırasında Aliağa’ya gelişinin 85. yılında düzenledikleri törenle andı. ADD Aliağa Şubesi’nin organize ettiği törenin, Aliağa’da kurumlar tarafından sahiplenilmesi ve resmi bir tören olarak kutlanılması gerektiği vurgusu yapıldı.

Atatürk İlkokulu önünde gerçekleştirilen 13 Nisan Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 85. yıldönümü etkinliğine, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkanı Erol Ertürk ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, CHP Aliağa İlçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, Yazar Cevat Yıldırım ve Aliağalı vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, 1920 ve 30’lu yıllara ait Atatürk’ün yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

ADD Başkanı Erol Ertürk, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, anma töreninin yapıldığı yerde bir anı taşı konması dileklerini ve resmi tören yapılması isteklerini belirterek, o güne kadar Atatürk’ün Aliağa’ya geliş tarihi olan her 13 Nisan’da toplanıp anmaya ve hatırlamaya devam edeceklerini belirtti.