KINIK DEVE GÜREŞİ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR 

İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl Kınık Belediye başkanlığı ve Poyracık Deveciler Derneğinin organizasyonunda 28. düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri için Kınık Belediyesinin sürdürdüğü hummalı çalışmalar sona erdi. Ça...

Özgürses Gazetesi
01:09 -
Abone ol
 KINIK DEVE GÜREŞİ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR 

İzmir’in Kınık ilçesinde bu yıl Kınık Belediye başkanlığı ve Poyracık Deveciler Derneğinin organizasyonunda 28. düzenlenecek olan Geleneksel Deve Güreşleri için Kınık Belediyesinin sürdürdüğü hummalı çalışmalar sona erdi. Çalışmalar kapsamında Poyracık mahallesinde bulunan deve güreş alanına izleyicilerin daha rahat güreş seyredebilmesi için düzenlemeler yapıldı. Festival kapsamında 17 Şubat Cumartesi günü Poyracık Mahallesi Orta Camisinde öğlen namazından önce şehitlerimiz için mevlit okutulacak. Saat 14.00’da Poyracık Atatürk meydanında Keşkek hayırı yapılıp mehteran eşliğinde Kortej yürüyüşü yapılacak.Pazar günü Saat 11.00’da Deve güreşleri yapılacak Aynı gün Güreşe misafir sanatçı olarak katılacak olan ünlü Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici’de mini konser verecek .

Kınık Belediye Başkanı Dr Sadık Doğruer yaptığı açıklamada ‘ Ege,Marmara ve Akdeniz bölgesinin namlı pehlivan develerinin güreşeceği Deve Güreşi Festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum Deve güreşlerimiz halka açık ve ücretsizdir.’ Dedi.