ALİAĞA BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ

Aliağa Belediyesi'nin eğitime destek projeleri kapsamında; temel eğitimden orta öğretime geçiş yapmaya hazırlanan öğrencilere motivasyon seminerleri veriliyor.  Alanında uzman kişiler tarafından verilen seminerlerde öğrencilere sınav kay...

Özgürses Gazetesi
11:53 -
Abone ol
ALİAĞA BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ

Aliağa Belediyesi’nin eğitime destek projeleri kapsamında; temel eğitimden orta öğretime geçiş yapmaya hazırlanan öğrencilere motivasyon seminerleri veriliyor.  Alanında uzman kişiler tarafından verilen seminerlerde öğrencilere sınav kaygısıyla baş etme, etkili ders çalışma ve motivasyonu arttırmanın yolları anlatılıyor.

Yıl boyunca devam edecek olan seminer programının ilki Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Eğitimci Yazar Ziya Baran’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere Aliağa İlçe sınırları içinde ki okullarda eğitim gören tüm öğrenciler dönüşümlü olarak katıldı. Hedef nasıl konulur, doğru hedef nasıl belirlenir,  zorluk çekildiğinde ne yapmak gerekir,  Nasıl ders çalışırsam verimli olur? sorularını irdeleyerek, esprili bir bakış açısıyla öğrencilere aktaran Ziya Baran, slayt gösterimi eşliğinde yaptığı sunumunu bazı sinema filmlerinden alıntılanan kesitlerle de destekledi. Sunum sonunda soru-cevap olarak öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ziya Baran, öğrencilik yaşamına dair araştırma ve tespitlerini  öğrencilerle bire bir iletişim kurarak paylaştı.

HER ŞEY KÜÇÜK BİR FİKİR İLE BAŞLAR

Seminer sonrası gazetecilere açıklama yapan Eğitimci Yazar Ziya Baran, Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen seminerlerin temel amacının öğrencilerin motivasyonunu arttırmak olduğunu söyledi. Aliağa Belediyesi’nin eğitime verdiği desteğin amacına ulaşacağına inandığını belirten Baran, “Bugün burada binlerce öğrencimize dönüşümlü olarak seminerler gerçekleştirdik. Katılan çocuklarımız salonda bulundukları bir buçuk saat içerisinde keyif aldılar, mutlu oldular ve bakış açıları oluştu. Bazen küçücük bir fikir harekete geçer ve bir çocuğun beynine yerleşir ve ondan sonra bu fikir durdurulamaz ve o çocuk hedefine ulaşacağı gücü üretir. Zira her şey küçük bir fikirle başlar” dedi.

BAŞARI İÇİN MOTİVASYON ŞART

İnsan yaşamında motivasyonun önemine dikkat çeken Baran, şunları söyledi:  “Örneğin bir otomobilin içerisinde mazotu, gazı, benzini yoksa o otomobil hiçbir yere gidemez. Belki otomobili arkasından ittire ittire bir yere kadar götürebiliriz ama küçücük bir engelle karşılaşınca tekrar durmak zorunda kalınacaktır.Çocuklarımızda da öyle aslında, hepsinin de hayalleri var, hedefleri var, rüyaları var. Aslında donanımları o rüyaları gerçekleştirmeye uygundur. Her çocuk başarılı olabilir. O potansiyele sahiptir ama motivasyonu eksik olduğu takdirde o potansiyelini kullanamaz. Akaryakıtı olmadığı için varmak  istenilen noktaya gidemeyen  otomobil gibi, motivasyonu olmayan bir çocukta başarı hedefine ulaşamaz”

ALİAĞA BELEDİYESİ’NİN EĞİTİME OLAN DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Aliağa Belediyesi’nin eğitime olan desteğinin artarak devam edeceğini açıklayan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için kritik bir dönemeç olan üniversite ve lise giriş sınavı öncesinde, onların bu sınavlara daha sağlıklı ve düzenli olarak girebilmeleri adına bugün başlattığımız seminer programlarımız yıl boyunca düzenli olarak devam edecektir. Seminerlerin öğrencilerimizin gelişiminde, düşüncelerinde etkili ve yararlı olacağını düşünüyoruz. Eğitim projelerimiz kapsamında gerçekleştirmeye devam edeceğimiz bu seminerlerde çocuklarımızın yanı sıra öğrenci velilerimize de eğitim hizmetini sunacağız” dedi.