IMEAK DTO ALİAĞA ŞUBESİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

  İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. ALTO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya 01.10.2018 tarihli toplantı zabıtlarının oy birliği ile kabul edilmesi ile başlandı. STAR RAF...

Özgürses Gazetesi
09:47 -
Abone ol
IMEAK DTO ALİAĞA ŞUBESİ OLAĞAN MECLİS  TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. ALTO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya 01.10.2018 tarihli toplantı zabıtlarının oy birliği ile kabul edilmesi ile başlandı.

STAR RAFİNERİSİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YERLİLEŞTİRME PROJESİDİR

Toplantı gündeminin ikinci maddesinde Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek Ekim ayı içerisindeki gelişmeler hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Eylül-Ekim aylarında gerçekleştirilen ziyaretlerin, toplantıların ve odaya kayıt olan üye firmaların dökümünü meclise sunan Başkan Adem Şimşek “Aliağa’da bulunan 17 limanda yaklaşık 4 bin gemi 6 milyon ton elleçleme işlemi yapmıştır. Liman başkanlıklarımızda gerçekleştirilen toplam elleçleme işlemine bakıldığında Dikili’den Ayvalık’a kadar olan sorumluluk sahamızda Türkiye’deki toplam elleçleme miktarının yüzde 11.7’si şubemiz sorumluluk sahasında gerçekleştirilmiştir. Bir diğer önemli konumuz bundan bir ay önce Türkiye’deki işlenmiş petrol ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayıp, cari açığı bir buçuk milyar dolar azaltacak Star Rafinerisi açılışı 19 Eylül’de gerçekleşti. Bu rafineri Türkiye’nin en büyük yerlileştirilme projesidir. Yılda 10 milyon ton ham petrol işleme ve 1.6 milyon ton depolama kapasitesine sahip, 2011 yılında başlayan yedi yılda tamamlanan bu devasa tesise 3 bin mühendis, teknisyen, aynı zamanda 19 bin 500 usta ve çalışan emekleriyle katkı koydu. Aliağa’ya gelen gemi rakamları istatistiklerine baktığımızda yaklaşık 6 bin-6 bin 500 tane gemi girişi Star Rafinerisi hizmete girmesinden dolayı gerçekleşecektir. Böyle önemli bir rafineriyi ülkemize ve Aliağa’ya kazandırdıkları için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a,  Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve SOCAR yönetimine teşekkür ederim. ” dedi.

BAŞKAN ŞİMŞEK’TEN DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MÜJDESİ

Başkan Şimşek konuşmasına Denizcilik Fakültesi’nin Aliağa’ya kurulması için yaptıkları girişimlerden bahsetti. Şimşek: “Ege üniversitesi rektörü Sayın Necdet Budak, şubemizi ziyaret etti. Bin 200 dönüm arazi üzerine Kuzey Ege Kampüsü adı altında Denizcilik Fakültesinin kurulması üzerine bir görüşme yaptık. Zaten kısa bir süre içerisinde bunu basın organlarıyla da paylaşacağız. Bizler üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Bizler burada Aliağa Deniz Ticaret odası olarak Aliağa şubemiz adı altında üyelerimize gece gündüz hizmet etmeye de devam ediyoruz ve edeceğiz.”dedi.

DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek konuşmasına gündemde yer alan diğer konulara değinerek devam etti. Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in konuşmasının ardından gündemin 3. Maddesinde yer alan Ekim ayı etkinlikleri Aliağa Deniz Ticaret Odası Şube Müdürü tarafından sunuldu.

İzmir Tahkim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Meral Uyar Denizcilik sektörü için Tahkim ve Tahkim’in kullanımı üzerine gerçekleştirdiği ön konuşmanın ardından söz alan İzmir Tahkim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Özer konuyla ilgili detaylı açıklamalar yaptı. Ayrıca Kılınç Hukuk Bürosu’ndan Avukat Duygu Doğan da Limanlar yönetmeliğinde yapılan değişiklikler konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Başaran Shipyard firması Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altuntop ise Deniz Kirliliğinin Önlenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.