ESNAF ÖKSÜZ EVLAT GİBİ

Güven, Çiğli’de partililer ve STK’larla buluştu   CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Çiğli İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti, İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü'yü yeni görevi için tebrik eden Hülya Güven, G...

Özgürses Gazetesi
01:01 -
Abone ol
ESNAF ÖKSÜZ EVLAT GİBİ

Güven, Çiğli’de partililer ve STK’larla buluştu

 

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Çiğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti, İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü’yü yeni görevi için tebrik eden Hülya Güven, Gümrükçü, ilçe yöneticileri  ve partililerle güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu. Siyasetin gündemini oluşturan IŞİD ve tezkere konusuna da değinen Hülya Güven, AKP hükümetinin politikasını eleştirdi. Güven konu ile ilgili yaptığı konuşmada, ortalığın kan gölüne döndüğü halde AKP hükümetinin hala ‘Yeni Türkiye’den bahsedebildiğine şaşırdığını ifade etti. Suriye’den Türkiye’ye sığınan mülteciler konusunda da Güven, mültecilerin ülkeye girişte artık kayıtlarının tutulmadığını, çalışma alanlarının belirlenmediğini ve bu durumun da sorunlara sebep olacağını savundu.

 

 

ESNAF ÖKSÜZ EVLAT GİBİ

 

Çiğli’deki sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Güven, İlçe Başkanı Gümrükçü ve yönetim kurulu üyelerinin ilk durağı Çiğli’deki Kars-Ardahan-Iğdır Kültür  Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi oldu. Dernek Üyelerinin kültürlerinin bozulmaması gerektiğine ilişkin düşünceleri konusunda hemfikir olduğunu belirten Güven, konuyu gündeme getireceğini kaydetti. Daha sonra, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Çiğli Esnaf ve Sanatlarlar Odası’nı ziyaret eden Güven, esnafın sıkıntılarını dinledi. Güven, “Türkiye’deki bu ekonomi her geçen gün küçük esnafı yolun sonuna doğru biraz daha yaklaştırıyor. Esnafımız ayakta kalabilmek için mücadele veriyor. Küçük esnaf devlet tarafından cami önüne bırakılan öksüz bir evlat gibi. Para kazanmaktan ziyade geçim derdine düşmüş durumda. Sattığı malı yerine koyamamaktan şikayetçi. Onların gücüyle ülkemizi bu ekonomik sarsıntıdan kurtarmak için çalışacağız” dedi. Ziyaretin son durağı, Türkiye Muhtarlar Derneği Çiğli Şubesi idi. Muhtarların istek ve şikayetlerini dinleyen Güven, çözüm önerilerinde bulunacaklarını söyledi.

 

GÜMRÜKÇÜ’DEN İLERİCİLİK VURGUSU

 

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparak, Başbakan’ın Doğu ve Güneydoğu illerindeki olaylardan CHP’yi sorumlu tutmasına tepki gösterdi. CHP’nin geçmişten bugüne teröre karşı tutumunun altını çizen  İlçe Başkanı Gümrükçü, “Demokrasi ve barış konusunda maalesef ülke standartlarımız geçmişten de geriye düşmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi “Yurtta Barış! Dünyada Barış!” şiarına sımsıkı bağlıdır. Cumhuriyet Halk Partisi gericiliğe karşı ideoljik mücadele etmeye devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de tüm halkımızı ilericilik ekseninde birleştirmeye devam edecektir”  dedi.