BERGAMA’YA 40 MİLYAR EURO’LUK YATIRIMIN

LM Wind Power Türkiyede  yeni bir rüzgar tirübünü kanat fabrikasını kurmak için Bergama Organize Sanayi Bölgesini seçti. Bergama Ticaret Oadasının öncülüğünda Odanın Tonoz toplantı salonunda düzenlelen basın toplantısıyla LM Win...

Özgürses Gazetesi
04:25 -
Abone ol
BERGAMA’YA 40 MİLYAR EURO’LUK YATIRIMIN

LM Wind Power Türkiyede  yeni bir rüzgar tirübünü kanat fabrikasını kurmak için Bergama Organize Sanayi Bölgesini seçti.

Bergama Ticaret Oadasının öncülüğünda Odanın Tonoz toplantı salonunda düzenlelen basın toplantısıyla LM Wind Power firmasının yeni kurcağı fabrika hakkında bilgi veirldi. Ticaret Odası Başkanı  Fikret Ürper, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İşadamı Öztüre Holdig Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Öztüre, İlçe Kaymakamı Osaman nuri Canatan  ve işadamları katıldığı basın oplantısında işletme hakkında geniş kapsamlı bilgi verilerek daha sora Sanayi bölgesinde sembolik temel atma töreni gerçekleştirildi.

LM Wind Power 17 Hektarlık alan Üzerine  kuracağı yeni fabrikanın 15.’inci  fabrikasını Bergama’ya kuracak olan firma  bugün Ticarete Odasının Tarihi tonoz toplantı salonunda basın toplantısı yaparak  Sanayi Bölgesinde sembolik teme atma töreni gerçekleştirdi.

Dünya standartlarında yüksek teknolojiyle  rüzgar tribün kanadı  üretecek olan firma  450 kalifiye eleman çalıştıracak.

BOBSİ yönetim Kurulu Hüseyin Yurtsever, basın toplantısında yaptığı açıklamasında “Bu Fabrika bizim için çığır açan bir anlaşma. Rekabetin çok kuvvetli olduğu  global pazarda  dünyada öncü firmadan birini  bölgemize getirmiş olmak,  çevreci bir yatırım ile bölgeyi endüstri merkezi haline getirmek sadece Bergamayı değil bölgesel gelişmeyi sağlamış olmak en büyük mutluluğumuzdur”dedi.

LM Wind Pwer Endüstrileşmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Mr. Malefijt ise yeni  söz konusu yeni yatırım hakkında şunları söyledi. ” bugün burada yeni fabrikamızın temelini atmakiçin çok büyük mutluluk duyuyorum.  Bölgenin gelişmesi ve yeni iş olanaklarının sağlanması için çalışıyoruz. Bölgenin Jeografik  lojistik anlamda bize sunduğu avantajları ve bu avantaların yanı sıra kayda değer bir yetenek  havuzu olduğunu biliyoruz ve bunlardan faydalanmak istiyoruz. LM Wind Power firma olarak bölge halkıyla bir dyanıima içinde çalışarak üretimlerimizi gerçekleştireceğiz. 20 17 Yılının ortalarında üretim geçmeyi planlıyoruz. Yıllık kapasitemiz 500 MW olacak ve 2GW üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

LM Wind Power : Rüzgar tirübünü dizayn edip üreten firma 14 ülkeden sonra 15 . fabrikasını Bergama’ya kurmuş olacak.