SERDAR BERK YENİDEN BAŞKAN!

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Odanın mevcut başkanı Serdar Berk ile eski başkanlarından Hüseyin Ekren’in aday olduğu genel kurulda Serdar Berk güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. ...

Özgürses Gazetesi
05:12 -
Abone ol
SERDAR BERK YENİDEN BAŞKAN!

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Odanın mevcut başkanı Serdar Berk ile eski başkanlarından Hüseyin Ekren’in aday olduğu genel kurulda Serdar Berk güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu, hafta sonu Yeni Mahalle’de bulunan Aliağa Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Genel kurula; İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, oda başkanları, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, ilçedeki dernek başkanları ve oda üyeleri katılım gösterdi. Genel kurulda, odanın mevcut başkanı Serdar Berk ile eski başkanlarından Hüseyin Ekren’in aday oldu.

Bülent Taşkıran, “Esnafın yanında olduğunu hissetseydik, yanlarında olurduk”

Genel kurulda ilk olarak divan üyeleri seçildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir-gider hesap raporları okunup oylandı. Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Hüseyin Ekren raporlar hakkında eleştirilerini dile getirdi. Ardından gündemin diğer maddeleri tek tek oylandı. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından genel kurulun dilek ve temenniler kısmına geçildi. Bu kısımda ilk olarak Bülent Taşkıran söz aldı. Taşkıran, “Kriz, işsizlik, yoksulluk, sosyal gerginlikler, ideolojik ön yargılar eşliğindeki çatışmalar ne yazık ki bu günkü gibi hayatımızdan eksik olmamıştır. Esnaf kardeşlerim, şimdi biz yönetim olarak neden buradayız, neden farklı bir bakış açısı ile karşı karşıyayız söylemek isterim. Bilmek sizlerin de en doğal hakkınız. Bu kürsüden samimi olarak, bir esnaf gözüyle, bir esnaf sesiyle söylemek isterim ki eğer mevcut yönetimin hakkaniyet ve samimiyet ile esnafın yanında olduğunu hissetseydik, bugün karşılarında değil yanlarında olurduk. Odanın varoluşu ve temel maksatlarının başında esnafı korumak kollamak, esnafın haklarını üst kurum ve kuruşlara karşı köprü vazifesi görerek sorunları ortadan kaldırmak, destek olmaktır. Ama bunu yapmadılar, ezildik. Samimiyet ve ciddiyet ile kendilerine ilettiğimiz sorunların çözümünde kendilerinden destek beklerken, bizi sorun yaşadığımız kuruma gönderdiler ve çözümü çözümsüzlüğe sürüklediler. O makamda olmalarındaki en büyük desteği bizlerden aldıklarını, önce kendileri ve sonrasında siz değerli esnaf arkadaşlarımız bilmektesiniz. Hayatta herkesin olduğu gibi kendilerinin de hata yapabileceğini kabullenmelerini; şayet bu yarışta başarı sağlarlar ise bundan sonraki görevini layığı ile demiyorum, layığının üzerinde görev yapma zorunluluklarının olduğunu kendilerine hatırlatmak isterim. Başkan adayımız Hüseyin Ekren ve genç, dinamik, ileri görüşlü, çözüm odaklı yönetim kurulu kadromuzla oylarınıza talibiz.” Dedi.

Hüseyin Ekren, “Laf üretmiyoruz, proje üretiyoruz”

Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Hüseyin Ekren söz aldı. Ekren, “Serdar Başkan yarım bıraktığı Esnaf Sarayı Projesi ile saray bitene kadar huzur hakkı ve maaş almayacağını söylemişti. Ama ne yazık ki faaliyet raporunda gördüm, eksik maaş alınma yok. Tamamı alınmış. Yine size yanlış bilgiler verilmiş. Sarayın bitirilmesi konusunda hiçbir fedakârlık yapılmamış. Pandemi döneminde en çok zararı esnaf gördü. Bu süreçte Demokrasi Meydanı’nda seyyar satıcıların, yöresel adı altında bir şirketin, bir derneğin ticari faaliyet yapmasına izin verildi. Evet, yöresel tatlar önemlidir. Bunları tanıtalım unutmayalım. Fakat bu dernekler niçin Aliağa’ya şube açmak yerine Demokrasi Meydanı’nın tam göbeğine geliyor. Aynı ürünleri Yeni Mahalle’de bir şarküteride gördüm. Burada Karadenizlilerin ürünlerini satan bir sürü arkadaşımız var. Arkadaşlarımız burada mağdur edilirken esnaf odasından bir tepki olmadı. Sizin menfaatleriniz kollanmadı, korunmadı. Biz birilerinin eksiğiyle değil, kendi yapacaklarımızla gündeme gelmek istiyoruz. Eksiklerini söyledik, kusurlarını söyledik. Aliağa Tıp ile yapılan sözleşme yeni değildi. Bizim dönemimizde yapıldı o protokol. Bu dönemde sorunlarınızın ne kadar çok olduğunu gördük. Bizi seçerseniz yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte bütün sorunlara çözüm olacağımıza emin olabilirsiniz. Biz sizin gibi oturduğumuz yerden laf üretmiyoruz, proje üretiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Serdar Berk, “Kapımız ve gönlümüz herkese açık”

Hüseyin Ekren’in ardından mevcut başkan Serdar Berk konuşmasına başladı. Berk açıklamasında, “Bu yolda birlikte, omuz omuza yürüdük. Yürüdüğümüz bu yolda hatalarımız elbette olmuştur. Kimse dört dörtlük değil. Yönetimimizle birlikte her zaman eleştirilere açık olduk. Biz kimseyi ötekileştirmedik. Kapımız ve gönlümüz herkese açık. Bundan sora sizlere hizmet etmek adına daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. En büyük amacımız esnaf ve sanatkarın daha iyi şartlara sahip olmasıdır. Yönetim ve denetim kurulu olarak oylarınıza talibim. Kazanan kim olursa olsun. Yeter ki kazanan Aliağa olsun. Benim yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Bir kişinin bir lirasının bile vebali bende. Cenab-ı Allah da yukarıda” Şeklinde konuştu.

Zekeriya Mutlu, “Pandemide en çok siz ezildiniz”

Daha sonra İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu konuşmasına başladı. Mutlu, “Kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aldığınız kararların Aliağa’ya, İzmir’e ve ülkemize hayır getirmesini diliyorum. Adaylara başarılar diliyorum. Esnaf bir kişinin yatağından çıkıp işine giderken selam verdiği ilk insan demektir. Esnaf teşkilatına destek olmak hem kamunun hem yerel yönetimin, yani herkesin görevidir. İki yıldır pandemi denen bir illetle savaşıyoruz. Pandemide en çok siz ezildiniz. Dolayısıyla bu süreçte çektiğiniz sıkıntı için devlet destek oldu. Devlet ciro desteği verdi. Kira desteği verdi. Bu destekler için teşekkür ediyorum. Belediyeler de destek verdi. Bu anlamda herkese teşekkür ederim. Yine de esnaf sıkıntı içerisinde. Biz bu kongrelerden topladığımız, bu güne kadar elde ettiğimiz sorunlarımızı bir kitapçık haline getirdik. Bizim birinci sorunumuz elektrik ücretlerine gelen zam. Uygun fiyatlı tarife istiyoruz. İkinci sorunumuz mazot, benzin fiyatlarındaki artış. Üçüncü sorunumuz almış olduğumuz malların fiyatları. Bu ürünleri bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bulduklarımızı satmakta sıkıntı çekiyoruz.” Dedi.

Esnaf Odası’nın yönetimi belli oldu

Konuşmaların ardından mesleğinde 30.yılı doldurmuş, esnaf odasına kayıtlı üyelere plaket takdimi yapıldı. Ardından seçime gidildi. Yapılan seçim sonunda, 1010 oy kullanılırken, Serdar Berk 672 oy aldı. Hüseyin Ekren ise 334 oy aldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı. Böylelikle Serdar Berk yeniden başkan seçildi. Başkan Serdar Berk’in yönetimi; Gürhan Özberk, Ali Çetin, Mesut Erdoğan, Selmet Önal, Mustafa Turna, Serdal Akgün, Korhan Tümer, Mehmet Zeki Gül oldu. Denetim Kurulunda ise Abdurrahman Özgül, Mustafa Kahraman, Nurdan Göksal yer aldı.

“Bizlere destek olan tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum”