RUHSAT ALMAK İÇİN SON GÜN 31 OCAK

Aliağa Belediyesi hafta tatillerinde hizmet verecek olan işletmelere ruhsat uyarısında bulundu. Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı almadığı halde hafta tatilinde faaliyet gösteren işletmeler tespit edilerek haklarında kanuni işlemler uygulanacak....

Özgürses Gazetesi
10:00 -
Abone ol
RUHSAT ALMAK İÇİN SON GÜN 31 OCAK

Aliağa Belediyesi hafta tatillerinde hizmet verecek olan işletmelere ruhsat uyarısında bulundu. Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı almadığı halde hafta tatilinde faaliyet gösteren işletmeler tespit edilerek haklarında kanuni işlemler uygulanacak.

 RUHSAT ALMAK İÇİN SON GÜN 31 OCAK

Hafta tatili günlerinde faaliyetlerini sürdürmek isteyen işletmelerin 394 sayılı Hafta Tatili Kanunu gereği 31 Ocak’a kadar çalışma ruhsatı almaları gerektiğini belirten Aliağa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Türkan Sayaner, “Hafta Tatili Çalışma Ruhsatları’nın her yıl Ocak ayı itibari ile alınması gerekiyor. Alınan ruhsatların geçerliliği de 1 yıldır” dedi.

RUHSAT ALMAYANLARA VEYA YENİLEMEYENLERE KANUNİ İŞLEM UYGULANACAK

İşletmelerin ruhsat başvuralı için 1 Adet ruhsat fotokopisi 1 Adet vergi levhası fotokopisi, vatandaş ise ayrıca 2 adet vesikalık fotoğrafla birlikte Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Sayaner, “Ruhsat harçları işletmelerin metrekare hesaplaması üzerinden alınacak ve yeni yılda mevcut ruhsatlarını yenilemeyen işletmelere kanuni işlem uygulanacak” dedi.

394 sayılı Hafta Tatili Kanununa tabi olan tüm işletmelerin bu ruhsatı almaları gerektiğini ifade eden Sayaner, bu kanun dışında kalan lokantalar, kahvehaneler, çay bahçeleri, eczaneler, oteller, internet kafeler, oyun salonları, dispanserler, diş hastaneleri, diş muayenehaneleri, fotoğrafçılar, gazete bayileri, hamamlar, hamburger salonları, hastaneler, hediyelik eşya satış yerleri, kimya ve bakteriyoloji laboratuvarları, matbaalar, medikal malzeme satış yerleri,  piyango bilet satış şubeleri, sinemalar, spor salonları ve tiyatro salonlarının hafta tatili ruhsatından muaf tutulduğunu belirtti.