“TER-TEMİZ” PROJE TOPLANTISI GEMİSANDER’DE YAPILDI!

Eylül ayı içerisinde Kocaeli Üniversitesi’nde açılış toplantısı ile başlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projelendirilen ve çalışmanın Kocaeli Üniversite tarafından yürütüldüğü “Tersanelerin Deniz Çevresine ...

Özgürses Gazetesi
10:01 -
Abone ol
“TER-TEMİZ” PROJE TOPLANTISI GEMİSANDER’DE YAPILDI!

Eylül ayı içerisinde Kocaeli Üniversitesi’nde açılış toplantısı ile başlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projelendirilen ve çalışmanın Kocaeli Üniversite tarafından yürütüldüğü “Tersanelerin Deniz Çevresine Olan Etkileri ve Temiz Üretim Tekniklerinin Belirlenmesi(TER-TEMİZ)” konulu projenin saha çalışmaları geçtiğimiz günlerde GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ’nde (GEMİSANDER) gerçekleştirildi.
Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Deniz ve Kıyısı Dairesi başkanlığı-Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü –İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü-İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü, Kocaeli Üniversitesi yetkilileri ve GEMİSANDER firma temsilcileri katıldı.
İki oturum şeklinde gerçekleşen toplantının ilk oturumunda proje koordinatörlüğü tarafından katılımcılara projenin tanıtımı yapıldı. Toplantıda özellikle atık yönetimi konusu ve bununla birlikte tedbir ve uygulamalar masaya yatırıldı. Toplantının ilk oturumu, sektör temsilcilerinin istişarelerde bulunmasıyla noktalandı.
Toplantının ikinci oturumunda, heyet, bölgedeki gemi geri dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Tesis yetkililerinden alından tedbirler hakkında bilgilerin alınmasıyla, toplantı son buldu.