ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN TORBA YASA AÇIKLAMASI

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Torba Yasa ile ilgili açıklamada bulundu. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Torba Yasa maddelerine karşı olduklarını dile getiren bir açıklamada bulundu. Açıklama öncesi platf...

Özgürses Gazetesi
09:10 -
Abone ol
ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMUNDAN TORBA YASA AÇIKLAMASI

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Torba Yasa ile ilgili açıklamada bulundu.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Torba Yasa maddelerine karşı olduklarını dile getiren bir açıklamada bulundu. Açıklama öncesi platform adına konuşma yapan Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, basın açıklamasının Kaymakamlık kararıyla Demokrasi Meydanı’nda yapılamamasına tepki gösterdi. Koronavirüs salgı gerekçe gösterilerek basın açıklamasının Petrol İş Sendikası önünde yapılmasına tepki gösteren Oktay, her şartta ve koşulda açıklama yapmaktan çekinmediklerini vurguladı.

“Sigorta başlangıcı 18 yaşından 25 yaşa çıkarılıyor”

Basın açıklamasını platform bileşenlerinden Emekli Sen’in Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe okudu. Yeşiltepe, “Ülkemiz biz işçiler için cehenneme dönerken, bir avuç milyarder servetlerine servet katarak cenneti ayaklarına getiriyor. Her gün iş cinayetlerinde hayatımızı kaybetmemiz, fahiş zamlarla ücretlerimizin pula dönmesi, pandemi döneminde ‘çarklar dönsün’ denilerek çalışmaya zorlanmamız göz göre göre Koronavirüs’e yakalanmamız, çocuklarımızın geleceği çalınarak kamusal eğitimin ortadan kaldırılması, kamusal sağlık hizmetine darbe vurulması ve benzeri yetmezmiş gibi şimdi de ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen kıdem tazminatının gaspı sinsice ve farklı bir biçimde mecliste yasalaştırılmak isteniyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümetinin TBMM’ne getirdiği Torba Yasa’ya göre; 25 yaşın altındaki ve 50 yaş üstündeki işçiler için hiçbir koşul aranmadan Belirli Süreli Hizmet Sözleşmesi yapılmasının önü açılıyor. Yine, bir ay içinde 10 günden az çalışan 25 yaş altı işçiler için ihtiyarlık, işsizlik ve malullük sigortası bir zorunluluk olmaktan çıkarılarak, emeklilikte esas alınan sigorta başlangıcı 18 yaşından 25 yaşa çıkarılıyor. Çalışma yaşamını sermaye lehine alt üst edecek bu düzenlemeleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.” Dedi.