ALTO seçimlerinin kazananı Mavi Liste!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri dün yoğun bir katılımla gerçekleşti. 14 meslek komitesinin 13’ünde Ömer Ertürk’ün mavi listesi galip gelirken, Hamdi Erdem’in sarı listesi 1 meslek komites...

Özgürses Gazetesi
09:58 -
Abone ol
ALTO seçimlerinin kazananı Mavi Liste!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri dün yoğun bir katılımla gerçekleşti. 14 meslek komitesinin 13’ünde Ömer Ertürk’ün mavi listesi galip gelirken, Hamdi Erdem’in sarı listesi 1 meslek komitesinden çıkabildi.

Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO) meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri, dün ALTO hizmet binası Ender Özer toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimlerinde oy verme işlemi 09.00-17.00 saatleri arasında yapıldı. Seçimlerde adaylığını açıklayan mevcut başkan Ömer Ertürk ile başkanvekili Hamdi Erdem bulundukları meslek komitelerinin listesinden seçilerek meclis üyeliğine girmeyi bekledi.

Saat 17.00 itibariyle oy verme işleminin sona ermesiyle sandıklar açıldı. Yapılan sayımda kesin olmayan sonuçlara göre mevcut başkan Ömer Ertürk’ün mavi listesi 14 meslek komitesinin 13’ünden galip çıkarken, Hamdi Erdem’in sarı listesi 1 meslek komitesinden çıkabildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sarı liste ile seçime giren Hamdi Erdem başta olmak üzere oda üyeleri Ertürk’ü tebrik etti.

Ömer Ertürk, “Bu bir zafer değildir. Bu bir başarıdır.”

Ömer Ertürk, seçimin ardından yaptığı açıklamada, “Bu bir zafer değildir. Bu bir başarıdır. Elimizden geldiğince bu güne kadar yaptıklarımızın üzerine koyarak yürüyeceğiz. Bu hepimizin başarısı. Çok emek verdik. Çok yorulduk. Ama bu tatlı başarıyı da elde ettik. Hepinizi tebrik ederim. Demokratik bir şekilde Hamdi Bey ile beraber bir yarış yaptık. Kendisini de ekibini de tebrik edip kutluyorum. Onlar da gerçekten iyi mücadele verdiler. Ama sandıktan elbet bir kazanan çıkacaktı. Sonuçta kazanan Aliağa olarak çıktı. Ömer Ertürk ya da Hamdi Erdem çıkmadı. Bunu bu şekilde kabul edelim. Önümüzdeki süreçte gerekli olduğu yerlerde biz yine kol kola yürümeye devam edeceğiz.” Dedi.

Hamdi Erdem, “Odamıza yakışır bir seçim geçti”

Ömer Ertürk’ü tebrik eden Hamdi Erdem ise yaptığı açıklamada, “Başkanımı tebrik ediyorum. Diğer taraftan Aliağa’daki tüccarlarımız gerçekten çok güzel bir seçim yaşadılar. Teveccüh ettiler, burada gelip oylarını kullandılar. Çok güzel bir seçim ortam geçti. Buradaki arkadaşlarımız görevlerini yaparken birlik ve kardeşlik içinde yaptılar. Aliağa Ticaret Odamıza yakışır bir seçim geçti. Ben de tüm üyelerimizi, başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum.” Diye konuştu. Meslek komitesi seçimlerinin ardından ortaya çıkan yeni meclis üyeleri önümüzdeki hafta ALTO’nun yeni meclis başkanını, yönetim kurulu üyelerini, yönetim kurulu başkanını ve TOBB delegelerini belirleyecek.