ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR SUSKUNLUĞUNU BOZDU

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “HİZMET YARIŞI İKTİDAR YARIŞININ ÖNÜNE GEÇMELİ” Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, suskunluğunu bozarak denetim komisyonu raporu üzerinden kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi. Aliağa...

Özgürses Gazetesi
11:53 -
Abone ol
ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR SUSKUNLUĞUNU BOZDU

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “HİZMET YARIŞI İKTİDAR YARIŞININ ÖNÜNE GEÇMELİ”

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, suskunluğunu bozarak denetim komisyonu raporu üzerinden kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi.

Aliağa Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisi İkinci Birleşimi Başkan Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. 2018 yılı faaliyet raporunun meclis üyeleri tarafından yeterli görülmesinin ardından Denetim Komisyonu Raporu okunarak meclisin bilgisine sunuldu.

Başkan Serkan Acar, yerel seçim öncesinde muhalefet partisi tarafından denetim komisyon raporu üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi. Denetim komisyonu raporu ile kamuoyunda gerçek dışı bilgilerin dolaştığının altını çizen Başkan Serkan Acar, Aliağa Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla borcu olduğu iddialarına belgeleriyle karşılık verdi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “HİZMET YARIŞI İKTİDAR YARIŞININ ÖNÜNE GEÇMELİ”

Başkan Serkan Acar, yerel seçimler öncesi muhalefet tarafından dillendirilen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 92 milyon Aliağa Belediyesi’nin ise 274 milyon borcu olduğu iddialarına şu sözlerle yanıt verdi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 milyar 63 milyon 297 bin lira sadece bankalara borcu bulunuyor. Bunları söylemenin siyaseten bana bir faydası olabilirdi ama büyükşehir belediyesine zararı olurdu. Çünkü büyükşehir de benim büyükşehirim. Onu kötüleyemem. Hizmet yarışı iktidar yarışının önüne geçmeli. İktidar yarışında karşınızdaki insanı kötüleyerek bir yerlere gelebilirsiniz ancak söylenenlerin kentimize ne gibi zararlar vereceğini de iyi düşünmeniz lazım. Bizim tek bir derdimiz var o da Aliağa’ya hizmettir”

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 200 MİLYONUN ÜZERİNDE ALACAĞIMIZ VAR”

Kazı ruhsat harçlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi kasasına girdiğini fakat büyükşehir belediyesinin Aliağa’ya hizmet namına hiçbir şey yapmadığını belirten Başkan Serkan Acar, “Büyükşehir belediyeleri koordinasyon merkezleri yönetmeliğine göre kazı ruhsat harçları büyükşehir belediyesi bünyesindeki altyapı yatırım hesabında toplanır. Toplanan bu harçlar da ilgili belediyeye aktarılır. Bu açıdan bakıldığında Aliağa Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 200 milyonun üzerinde bir alacağı vardır. Fakat daha sonra öğrendik ki büyükşehir belediyesi açması gereken altyapı yatırım hesabını dahi açmamış. Büyükşehir Belediyesi kazı ruhsat harçlarını bize göndermediği gibi büyükşehir belediyesinin yapması gerek birçok işi de kendimiz yaptık. Büyükşehirin yapması gereken asfalt işini de biz yaptık. Aliağa Belediyesi olarak 238 bin ton asfalt serdik. Fakat seçimler öncesinde bunların hiç birini dillendirmedik. Bunun siyasetini dahi yapmam. Çünkü biz iktidar yarışında değiliz hizmet yarışındayız.” dedi.