BAŞKAN ŞAHİN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEDİ, EMEKLERİ BOŞA GİTMEDİ

    Menemen Belediyesi ve KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 2015 yılı içerisinde açılan 16, 17 ve 18’inci Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan 75 girişimciye se...

Özgürses Gazetesi
02:36 -
Abone ol
BAŞKAN ŞAHİN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEDİ, EMEKLERİ BOŞA GİTMEDİ

 

 

Menemen Belediyesi ve KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 2015 yılı içerisinde açılan 16, 17 ve 18’inci Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı’nı başarıyla tamamlayan 75 girişimciye sertifikaları törenle takdim edildi.   Bugüne kadar açılan 18 kursu başarıyla tamamlayan 400 kadar kursiyerden 180’inin kendi işyerini açtıklarına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Emeğimizin boşa gitmediğini görmek beni mutlu ediyor” dedi.

 

Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene; KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri , Belediye Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

 

Başkan ŞAHİN; “400 kursiyerden 180’i kendi işini kurdu”

2011 yılından bugüne KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde, sosyal belediyecilik anlayışları gereği bugüne kadar ücretsiz  olarak18 ayrı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı düzenlendiğini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; yol, su, ulaşım gibi hizmetleri sunarken sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini ifade ederek; “Sosyal belediyeciliğin içerisinde ne kadar sosyalleşme varsa hepsi olmalı. Bunlardan bir tanesi de KOSGEB ile yapılan bu güzel birliktelikten başka bir şey değildir. 2011’den bu tarafa KOSGEB ile birlikte 18 kurs düzenledik. 400’e yakın girişimci arkadaşımız sertifikalarını aldı. 180’den fazla arkadaşımız da kendi işini kurdu. 180 kişinin yanında en az 1-2 insanımız istihdam etti. Alın size 500 kişi. 500 aile aslında 3 ile çarpsanız 1500 kişi yapacaktır. Önemli bir iş yapıyoruz hep birlikte. Emeğimizin boşa gitmediğini görmek beni mutlu ediyor. Böyle güzel şeyler olduktan sonra bu ülkenin kalkınmaması, bireylerin kalkınmaması için hiçbir sebep yok” dedi.

 

Menemen’in girişimciler açısından çok avantajlı olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin, son TÜİK verilerine göre İzmir 1,3 büyürken, Menemen’in ise 5,59 büyüme kaydettiğine dikkat çekerek; “Ulaşım dediğimiz hadise içtiğimiz su kadar önemlidir. 1 saat içerisinde Çeşme, Ayvalık, Kuşadası yada Ödemiş’e gidilebiliyor. Günübirlik turizm yapılabiliyor. Mutfak, toprak zengini bir ilçe olduğumuz için ucuz. Ev ve dükkan kiraları ucuz. Herkes Menemen’i tercih etmeye başladı. Menemen ilçemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor” dedi.

 

Armaneri; “İş planı hazırlarken hiçbir şekilde korku yaşamayın”

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri ise konuşmasına şu sözlerle başladı; “Bizler kurum olarak Belediyemizin sağladığı imkanlarla, Belediyemizin altyapısını kurguladığı bu eğitimi onaylayan bir kurum olarak bugün buradayız. İnşallah ikinci aşamada yani sizlerin bugün sertifikalarını alarak eğitiminizi tamamlamanızla birlikte işletmelerinizi kurma aşamasında biz devreye gireceğiz. Girişimcilere sağladığı imkanlar nedeniyle ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla KOSGEB ailesine verdiği destek nedeniyle Başkanımız nezdinden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

 

Sertifikalarını almaya hak kazanan girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz 30 ay geri ödemeli kredi imkanı sağlanacağını da açıklayan Armaneri; “Artık bundan sonra işletmelerinizi açmanızı ve KOSGEB’e başvuru yapmanızı bekliyoruz. Sizleri KOSGEB veri tabanına kaydedip bir kurul toplantısı vasıtasıyla sizleri desteklemek arzusundayız. Kurullarımıza gelirken, iş planı hazırlarken hiçbir şekilde korku yaşamayınız. İş planında hata yapmaktan korkmayınız. Bizler kamu görevlileri olarak zaten görevimiz, sizlerin yapabileceği hataları düzeltmek ve sizleri doğru yola teşvik etmek” dedi.

 

Kursiyeler için şimdi helva yapma zamanı..!

60 saatlik eğitimlerinin ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri temsilen konuşan Melek Balseven ise; “Zorlaşan piyasa koşullarında işletmelerin ayakta durması gerçekten güç. İyi bir iş fikrinizin olması, bu konuda kendinizi yeterli ve yetenekli hissetmeniz, çok sağlam bir girişimci ruha sahip olmanız da yeterli olmuyor. Bir desteğe ihtiyaç var. Kısaca KOSGEB diye bahsettiğimiz Girişimcilik Programı tamda bu noktada devreye giriyor. Bu da yetmiyor. Sayın Belediye Başkanımızın yaptığı gibi, bu girişimci ruhları bir araya getirmesi gereken kamu kurumları devreye giriyor. Benim en büyük temennim, bu güzel sinerjiden, bu eğitimleri almış olan tüm arkadaşlarımızın başarılı ve sürdürülebilir işletmeler kurması ve böylelikle hem kendi hem de ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunmasıdır. Un var, şeker var, yağ var. Haydi şimdi helva yapma zamanı” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından kursiyerler tarafından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür plaketi sunuldu. Ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 75 kursiyere sertifikaları Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri  ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından takdim edildi. Tepe Sosyal Tesileri bahçesinde hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından kursiyerler, “İyi ki varsın KOSGEB” diyerek mutluklarını ortaya koydular.