BerKM’DE KUVA-Yİ MİLLİYE KAPALI GİŞE OYNADI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında BerKM’de sahnelenen Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye adlı oyunu kapalı gişe oynadı. Antalya Gençlik tiyatrosu tarafından hazırlanan ve Kurtu...

Özgürses Gazetesi
10:18 -
Abone ol
BerKM’DE KUVA-Yİ MİLLİYE KAPALI GİŞE OYNADI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında BerKM’de sahnelenen Nazım Hikmet’in Kuva-yi Milliye adlı oyunu kapalı gişe oynadı.

Antalya Gençlik tiyatrosu tarafından hazırlanan ve Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı Kuva-yi Milliye isimli tiyatro oyunu Bergama Kültür Merkezi BerKM’de sahneledi. Nazım Hikmet’in yazdığı ve Çağdaş Karanfilci’nin yönettiği oyun büyük ilgiyle izlendi.

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun sonunda Atatürkçü Düşünce Derneği Bergama Şubesi Başkanı Mehmet Nuri Toker, oyunun yönetmeni Çağdaş Karanfilci’ye parşömene basılı Atatürk resmi hediye etti. Toker teşekkür konuşmasında ise; “Kuva-yi Milliye oyunu Kurtuluş Savaşı döneminde bağımsızlığı uğruna verdikleri mücadele ile gönüllerimizde taht kuran kahramanların hikâyesidir. Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mücadele ruhunu yeniden canlandırmak için hepimize ilham kaynağı olan ölümsüz eserdir” dedi.