FOÇA’DA ENGELLİLER HAFTASI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Eski Sağlık Ocağı binası önünden Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanına kadar Farkındalık Yürüyüşü yapıldı. Farkındalık yü...

Özgürses Gazetesi
10:06 -
Abone ol
FOÇA’DA ENGELLİLER HAFTASI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Eski Sağlık Ocağı binası önünden Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanına kadar Farkındalık Yürüyüşü yapıldı.

Farkındalık yürüyüşüne, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar, Engelli Meclisi Başkanı Nihal Gezgin, kent konseyi meclis başkanları ve üyeleri, engelli yurttaşlar ve aileleri katıldı.

Yürüyüşün ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Engellilerle ilgili etkinlikleri her ay tekrarlayacaklarını belirten Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar, ‘‘Belediyemizin destekleri ile engelli arkadaşlarımız için sinema ve gezi etkinlikleri düzenleyeceğiz. Karakum Plajında konaklamalı çadır kampı yapacağız. Boccia etkinlikleri de festivale kadar devam edecek. Festivale İzmir’in tüm boccia kulüplerini davet etmek isteğindeyiz’’dedi.

2011 yılında kurulan Foça Kent Konseyi’nde en çok etkinlik gerçekleştiren meclisin Engelli Meclisi olduğunu belirten Göksel Acar, engelli meclisinde görev yapmış geçmiş dönem başkanlarına ve engelli meclisine maddi manevi destek veren Foça Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e teşekkür etti. Göksel Acar, ‘‘Foça’nın engelliler için daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesi için belediyemiz ile ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Foça Belediyesi tüm yolları engellilerin ulaşabileceği hale getirdi. Plajlardan faydanılabilmesi için rampalar yapıldı. Engellilerin yararlanacakları olanaklara sahip olan kırmızı bayraklı kafelerin ve işletmelerin Foça’da yaygınlaşması sağlandı.’’dedi.

Foça’daki tüm engelli yurttaşların yaşam standartlarını iyileştirmek için birlikte çalışamaya devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Gerçek anlamda hepiniz çok kıymetli ve özelsiniz. Hepimiz de birer engelli adayıyız, bunu biliyoruz ve farkındayız. 2021 yılında oluşturduğumuz Engelli Bilgi Sistemi ile olası bir afette durumunda sizlere ulaşabileceğiz. Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince her zaman Foça Belediyesi olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz.’’dedi.

Doğuştan ve sonradan engelli olmanın hiç kimse tarafından istenen bir durum olmadığını belirten Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Nihal Gezgin, ‘‘Gelecekte başımıza nelerin gelebileceğini, nelerin olacağını bilemeyiz. Bugün için sağlam bir vücuda, sağlıklı bir bedene sahip olabiliriz. Ama yarın başımıza gelebilecek kötü bir hadiseden dolayı engelli olma ihtimalimiz yüksektir. Engelli vatandaşlarımızın bizim bir gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız. Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak ona göre düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bunu yapabildiğimiz zaman engelli kardeşlerimizin önündeki engeli ortadan kaldırabilir ve onların yaşamlarını kolaylaştırabiliriz. Bu bizlerin olduğu kadar, kurumların da görevidir. Ve diyoruz ki; ‘Asıl engel, kalplerdeki zihinlerdeki engeldir’. Birlikte yaşadığımız, aynı havayı teneffüs ettiğimiz engellilerimizin topluma daha çok karışıp sosyalleşmeleri için bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu buradan bir kez daha söylemek istiyoruz. Engelliler Haftasını kutlamıyoruz, farkında olup fark yaratalım diyoruz’’dedi.