KUBİLAY’ın ismi Menemen’de yaşayacak

 Devrim Şehidimiz Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının yaşatılacağı Menemen Belediyesi Kubilay Kültür Merkezi, binlerce vatandaşın katıldığı coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Menemen İZBAN İstasyonu karşısında yükselen...

Özgürses Gazetesi
10:11 -
Abone ol
KUBİLAY’ın ismi Menemen’de yaşayacak

 Devrim Şehidimiz Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın adının yaşatılacağı Menemen Belediyesi Kubilay Kültür Merkezi, binlerce vatandaşın katıldığı coşkulu bir törenle hizmete açıldı. Menemen İZBAN İstasyonu karşısında yükselen 9 katlı görkemli yapı; eğitim, spor, kültür ve sanat alanlarında hizmet vererek Menemenlilerin yaşam kalitesini artıracak.

23 Aralık 2015 tarihinde temeli atılan ve Şehit Asteğmen Kubilay’ın adı verilen Kültür Merkezi, Menemen Şehir Parkı içerisindeki kültür merkezinden sonra ilçe merkezinde hizmet verecek ikinci kültür merkezi olarak hizmete açıldı. Menemen Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla inşa ettiği Kubilay Kültür Merkezi, yaklaşık 15 milyon liraya maloldu.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde gerçekleşen Kubilay Kültür Merkezi açılış töreni; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İl Yöneticileri, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve Buca İlçe Başkanı Kazım Akdağ, Kubilay Ailesi, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, öğrenciler ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Kubilay; “Işıklar içinde yat, geliyoruz ardından”

Menemen Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ın torunu Kemal Kubilay; “23 Aralık 1930’da yobazlar tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Menemenli Bekçiler Hasan ve Şevki Bey, yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu kahramanlardır.  Başını verse de ülküsünü vermeyen Kubilay, bir öğretmendi, bir ışıktı yüzümüzü aydınlatan. Torunu olmaktan onur duyduğum Kubilay, ışıklar içinde yat, geliyoruz ardından” dedi.

Cumhuriyetin aydınlığından korkup Türkiye’yi karanlığa boğmaya çalışanların 88 yıl önce olduğu gibi bugün de iş başında olduklarını ifade eden Kemal Kubilay konuşmasına şöyle devam etti; “Dün Şeyh Saitler, Derviş Mehmetlerdi Türkiye’yi bölmeye çalışan, bugün PKK, PYD gibi isimlerle karşımıza çıkıyor düşman. Atatürk’ün kurmuş olduğu Laik Türkiye Cumhuriyetine, özgürlüklerimize ve milli birliğimize kast eden düşmanlar hangi maskeyi takarsa taksın, karşılarında milyonlarca Kubilay bulacaktır.

Devrim Şehidi Kubilay’ın adının yaşatılacağı Kültür Merkezi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kemal Kubilay, konuşmasını şu sözlerde sona erdirdi; “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andığımız bugünde, Kubilay Kültür Merkezini ilçemize kazandıran ve bu güzel yapıya Devrim Şehidimiz Kubilay’ın ismini veren Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e ve katkılarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na şahsım ve Kubilay Ailesi adına şükranlarımı arz ederim.”

 Başkan ŞAHİN; “Devletimiz inşallah bu yanlıştan döner”

İki yıl önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte temelini attığı Kubilay Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirmenin gururunu, onurunu yaşadığını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin törende yaptığı konuşmada; “İlk Belediye Başkanı seçildiğim 1999 yılından bugüne değin, hep burada laiklik adına, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayabilmesi adına ‘Laiklik ve Demokrasi Yürüyüşleri’ gerçekleştirirken, Yıldıztepe’de de 15 yıl boyunca bir hemşeriniz ve Belediye Başkanınız olarak konuşurken, hep bir şeyi vurguladım; gerici ve yobaz düşünceye asla geçit verilemeyeceğini, asla geçit vermeyeceğimizi, laikliğin her zaman, her daim yaşayacağını hep birlikte vurguladık. İki yıldan bu tarafa Yıldıztepe’de konuşmamız yasaklandı. Devletimize saygımız sonsuz, devletimizin inşallah önümüzdeki Kubilay’ı Anma Törenlerinde bu yanlıştan döneceğini umuyoruz. Biz Yıldıztepe’de konuşurken; ‘gerici yobaz düşünceye geçit verilmeyecek’ dedik. ‘PKK’ya geçit verilmeyecek’ dedik. ‘PYD’ye geçit verilmeyecek’ dedik. Kısa bir süre önce yaşanan hain FETÖ girişimleri geliyor, bunlara geçit vermemek için konuştuk, konuşmaya da devam edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

 Emeği geçenlere teşekkürler…

 “İzmir laiktir, laik kalacak” sloganları nedeniyle konuşmasına bir süre ara veren Başkan Tahir Şahin, Ege’nin en büyük doğal gölparkı olan Gölpark Menemen gibi önemli projeleri hayata geçiren Menemen Belediye Ailesi’nin her bir ferdine teşekkürlerini ileterek; “Hepsinden Allah razı olsun, onlarla çalışmak büyük bir şeref, onurdur” dedi.

Kubilay Kültür Merkezi’ne %25,  Tepe Sosyal Tesisleri ve Belediye Hizmet Binası projelerine %50 ile %70 oranında destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da teşekkürlerini ileten Başkan Tahir Şahin; “Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanıma şahsım ve Menemenli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Sağ olsun, varolsun Aziz Kocaoğlu Başkanımız” diye konuştu.

Yenilenerek, seyirci kapasitesi 5000’e çıkarılan Menemen Şehir Stadyumu’nun da son dönemde yapılan en önemli yatırımlardan birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin, “Kendi ölçeğimizde mini bir Türk Telekom Arena yarattık, Şükrü Saraçoğlu yarattık, Vodafon Arena yarattık. Artık bizim de bir Şükrü Saraçoğlu stadımız var. İnşallah Menemen sporumuz da bu statta bu yıl bir üst lige çıkarak şampiyonluğu tadacaktır” diye konuştu.

Şahin: “Mehmetçiğin ayağına taş değmesin”

Afrin’de çarpışan Mehmetçiğin ayağına taş değmesin’ dileklerinde bulunan Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti, “Biz bu işleri yaparken, bizim için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan, bugün Afrin’de çalışan Mehmetçiklerimiz sayesinde yapıyoruz. Mehmetçiklerimizin ayağına taş değmesin ki; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın, hain FETÖ girişimleri bir daha bu ülkede yaşanmasın, PKK- PYD gibi örgütlere fırsat verilmesin. Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin ki; bu devlet her zaman, her daim bugüne kadar tek devlet olarak kaldı, tek devlet olarak kalsın. Taş değmesin ki; bu millet Alevi’si, Sunni’si, Kürd’ü, Türk’ü, Arap’ı, Boşnak’ı her zaman tek millet olarak kalsın. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına yeşil, kırmızı, sarı bir bez parçası asılmadı, asılmayacaktır da. Yeter ki Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin diyoruz. Kubilay Kültür Merkezimiz tekrar hayırlı olsun derken, burada açtığımız ikinci dershanemizle birlikte yaklaşık 2500 öğrencimize ulaşıyoruz. Atatürkçü eğitmenlerimizin yetiştireceği Atatürkçü çocuklarla, Atatürkçü düşünce her daim yaşamıştır, yaşayacaktır.”

Kocaoğlu; “Afrin’de savaşmak şarttır”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında, bütün dünya milletlerinin ezilenden yana olmak ve emperyalizme karşı durmak zorunda olduğunu ifade ederek şöyle dedi; “Afrin’de savaşan Mehmetçiğimize, Komutanlarımıza buradan başarılar diliyorum. Sağlıkla, dönmelerini diliyorum. Şehitlerimize tanrıdan rahmet diliyorum, nur içinde yatsınlar. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimiz de, Gazilerimiz de Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için çarpışıyorlar. Bu bilinçle, bu yürekle, bu vatan sevgisiyle, bu Atatürk sevgisiyle biz Mehmetçiğimize sonuna kadar hiçbir eleştiride bulunmadan sahip çıkmak durumundayız, zorundayız. Barışı isteyen, savaşa karşı olacak. Bir taraftan terör örgütleri, diğer taraftan barış talepleri. Böyle bir şey olmaz. Eğer emperyalizm; Irak’ın, Suriye’nin, Türkiye’nin ve İran’ın, devamında gelecek bütün devletlerin bölünmesi için Orta Doğu’da bir politika izliyorsa, Afrin’de savaşmak şarttır, kaçınılmazdır. Biz hem Türkiye Cumhuriyeti, hem Irak devletinin, hem Suriye devletinin, hem İran’ın, hem de bütün devletlerin bölünmez bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü, milli bütünlüğünü savunmak durumundayız. Bunu savunursak başımıza örülmek istenen çorabı yani emperyalizmin ülkemizi parçalama isteklerini, niyetlerini topyekûn bölge olarak engelleriz. Tek başına değil, hep birlikte. Bütün dünya milletleri ezilenden yana olmak ve emperyalizme karşı durmak zorundadır. Bizim de görevimiz budur. Bundan dolayı Afrin’de çalışan Mehmetçiklerimize buradan sevgi, saygı, destek mesajlarımızı göndermek istiyorum.”

  “Menemen, İzmir’in en önemli metropol ilçelerinden birisi olma durumunda…”

Menemen’in hızla geliştiğini ve İzmir’in en önemli metropol ilçelerinden biri haline geldiğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti; “Menemen’de birçok iş yaptık. Daha doğrusu Başkanımız Tahir Şahin yaptı, biz de karınca kararınca çorbada tuzumuz olsun diye destekte bulunduk. Menemen’in bundan 20-25 yıl önceki halini hep beraber biliyoruz. Bugün Menemen her şeyiyle mükemmel bir ilçe olma ve hatta İzmir’in en önemli metropol ilçelerinden birisi olma durumunda geldi. Uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan sayın Tahir Şahin’e, Menemen’e ve İzmir’e verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum ve başarıların devamını diliyorum. Bu kültür merkezinin de Menemen’e, İzmir’e, gençlerimize, çocuklarımıza aydınlık ışık saçmasını diliyorum. Atatürkçü nesillerin, Cumhuriyetçi nesillerin Kubilay Kültür Merkezi’nde, Kubilay adına, Kubilay duruşuna, Kubilay’ın vatan, millet ve bayrak sevgisine yaraşır bir şekilde yetişeceklerini umuyorum. Kubilay Kültür Merkezimizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Başkan Şahin’den günü anısına….

Konuşmaların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin açılış töreni anısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na; Yıldıztepe’deki Kubilay Anıtı portresi ile adına hazırlanmış 35 numaralı Menemen Belediyespor forması hediye etti. Başkan Şahin ayrıca; Kubilay Ailesi adına Devrim Şehidimiz Mustafa Fehmi Kubilay’ın torunu Kemal Kubilay’a, Kubilay Kültür Merkezi projesini hazırlayan mimar Vedat Zeki Tokyay ile inşaatı gerçekleştiren yüklenici firma sahibi Mustafa Koç’a plaket sundu.

9 katlı Kubilay Kültür Merkezi’ni gezdiler…

9 kattan oluşan ve 7 bin 698 metrekare kapalı alana sahip Kubilay Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, ilk olarak zemin kattaki bowling salonu ve kafeteryayı inceledi. Zemin üzerindeki ilk iki katta 1200 öğrenciye hizmet verecek Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi’ne ziyarette, protokol üyeleri ‘Kubilay Olayı’ konulu derse katıldılar. 2016-2017 eğitim öğretim yılında TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayan Menemen’deki 36 öğrenciye çeyrek altın ödülleri de burada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından takdim edildi.

Kubilay Kültür Merkezi’nin dördüncü katında yer alan Menemen Fitness Center’ı incelemelerinin ardından protokol üyeleri, dünyaca ünlü resim ve seramik sanatçısı merhum Ümran Baradan’ın adının yaşatılacağı Sergi Salonu’nu ziyaret etti. Şubat ayı sonuna kadar açık kalacak Ressam Nimet Topkaç ve Hamidiye Türkan Kurt, Karikatürist Mustafa Yıldız ve Fotoğraf Sanatçısı Soner Ayan’ın karma sergisini gezdikten sonra, Atatürk Çocukları Kütüphanesi ve Menemen Belediyesi eski Meclis Üyesi merhum Dr. Necmi Özgüven’in adının yaşatılacağı 100 kişilik Toplantı Salonunu incelediler. Menemen’de yayın yapan Çağrı Radyo ve TV’yi ziyaretin ardından protokol üyeleri, Kubilay Kültür Merkezi’nin en üst katında yer alan ve usta oyuncu merhum Çolpan İlhan’ın adını taşıyan 600 kişilik balkonlu konferans salonunu gezdiler. Burada, Menemen Kültür ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği zeybek ekibi gösterilerini ve Menemen Belediye Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Sultan Palamut’ adlı oyunu izlediler.