Dikili Belediyesi çocukların güvenliği unutmadı

Dikili Belediyesi, çocukların en büyük mutluluğu olan parklarda oynarken düşüp yaralanmalarının önüne geçmek için parkları daha güvenli alanlar haline getiriyor.  Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalarla ilçedeki parkların zemini ...

Özgürses Gazetesi
02:16 -
Abone ol
Dikili Belediyesi çocukların güvenliği unutmadı

Dikili Belediyesi, çocukların en büyük mutluluğu olan parklarda oynarken düşüp yaralanmalarının önüne geçmek için parkları daha güvenli alanlar haline getiriyor.  Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalarla ilçedeki parkların zemini AB standartlarında kauçuk ile kaplanarak artık daha güvenli ve güzel bir görünüm kazanıyor.

 

‘Dikili’de, AB Standartlarında Parklar’

 

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi tarafından başlatılan çalışmalarla ilçe sınırlarındaki çocuk oyun parkları AB standartlarına kavuşturuluyor. Ekipler tarafından startı verilen çalışmalarla parkların zemini kauçuk ile kaplanıyor. Koruyucu, darbe emici, esnek özellikleri sayesinde çocuk oyun alanlarında çocukların düşmesi durumunda yaralanmaların önüne geçecek olan kauçuk zemin, kum ve diğer oyun alanları malzemelerine göre daha temiz ve sağlıklı olmasıyla da öne çıkıyor. Çocukların daha güvenli alanlarda oynamaları için gerçekleştirilen düzenlemeye son olarak Çandarlı Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde yeni yapılan oyun parkında devam edildi. Planlama dahilinde devam eden çalışmalarla ilçedeki tüm parkların zemini koruyucu, darbe emici, esnek özellikleri bulunan kauçuk malzemeyle kaplatılması hedefleniyor.

 

‘Bizleri ve Çocuklarımızı Düşünen Belediyemize Teşekkür Ediyoruz’

 

İşinde uzman görevlilerce itinayla gerçekleştirilen ve parkların çehresini değiştiren, çocukların da güvenliğini ön planda tutan uygulama vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Parkları ve çocuk oyun alanlarını daha güvenli yapan bu çalışmalarla ilgili Dikilililer, ‘Çocuklarımızı artık gönül rahatlığıyla parklara getirecek ve de onların parklarda oynamasına izin vereceğiz. Çünkü belediyenin yaptığı bu çalışmalarla çocuklarımızın oyun alanları ve parklarımız artık daha güvenli alanlarına dönüştü. Bizleri ve çocuklarımızı düşünen belediyemize teşekkür ediyoruz’ ifadelerinde bulundu.