BERTO DOKUNSAL HARİTALAR VE EĞİTİM MATERYALLERİ SERGİSİ’NE KATILDI

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan ve Genel Sekreter Gülay Koç , Bergama Beşiktaş Taraftarları Derneğince organize edilen  Birleşmiş Milletler, TÜBİTAK ve MEB ödüllü Öğretmen Sözer Vurgun tarafından hazırlanan ...

Özgürses Gazetesi
11:48 -
Abone ol
BERTO DOKUNSAL HARİTALAR VE EĞİTİM MATERYALLERİ SERGİSİ’NE KATILDI

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Erdoğan ve Genel Sekreter Gülay Koç , Bergama Beşiktaş Taraftarları Derneğince organize edilen  Birleşmiş Milletler, TÜBİTAK ve MEB ödüllü Öğretmen Sözer Vurgun tarafından hazırlanan Görme Engelliler “ Dokunsal Haritalar ve Eğitim Materyalleri Sergisi ” ne katıldı. Dernek Başkanı Sertaç Ozdakıran’ın açılış konuşmasının ardından projeyle dünya çapında büyük  yankı uyandıran Sözer Vurgun’un özellikle  Dokunsal Harita ve Dokunsal Masal Kitapları ile materyaller incelendi. Görme engellilerin coğrafyayı yakından öğrenmesine ışık tutan haritaya Japonya başta olmak üzere Arap ülkelerinden de talep gelmiş ve pek çok ülkede sergilendi.

Görme engelli vatandaşların gündelik hayatlarını kolaylaştıran ve sosyal hayata entegrasyonlarını sağlamaya yardımcı bir çok kabartmalı harita ve materyallerin   sergilendiği organizasyon büyük bir ilgi ve takdirle karşılandı.