GREİF İŞÇİLERİNE MÜDAHALE ALİAĞA’DA PROTESTO EDİLDİ

İstanbul Hadımköy'de ki çuval fabrikasında yaklaşık iki aydır grevlerini sürdüren işçiler'e yönelik polis müdahalesi Aliağa'da protesto edildi. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri ortak bir basın açıklaması düzenledi. Aç...

Özgürses Gazetesi
03:06 -
Abone ol
GREİF İŞÇİLERİNE MÜDAHALE ALİAĞA’DA PROTESTO EDİLDİ

İstanbul Hadımköy’de ki çuval fabrikasında yaklaşık iki aydır grevlerini sürdüren işçiler’e yönelik polis müdahalesi Aliağa’da protesto edildi.
Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri ortak bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Aliağa Petrol İş Başkanı Ahmet Oktay yaptı. Oktay,” Greif işçilerinin direnişlerinin 60’ıncı gününde gerçekleşen polis saldırısını kınıyoruz.” diyerek şunları kaydetti:” Greif işçilerinin direnişi Türkiye’nin dört bir yanında güvencesizliğe, hak gasplarına ve gayri insani çalışmaya karşı verilen mücadelenin en güncel ve güçlü halkalarından birisidir. Bu nedenle Greif işçisine yönelik bu saldırı; işçi sınıfının, sermayenin esnek güvencesiz çalışma kuşatmasına karşı mücadelesine yönelik niyet ve baş vuracağı baskı ve şiddeti gözler önüne sermektedir. Greif fabrikasında işçilere yönelik saldırıya son verilmesini, İşvereni ve yetkili sendikayı toplu iş sözleşmenin imzalanması, taşeron işçilerinin kadrolu statüye kavuşturulmasına çağırıyoruz.”
Basın açıklaması ardından grup olaysız şekilde dağıldı.