TOBB Akreditasyon Ortak Akıl Platformu Denizli’de bir araya geldi

Aliağa Ticaret Odası’nın öncülüğünde başlatılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı’nın 12.’siDenizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ege Bölgesi...

Özgürses Gazetesi
01:07 -
Abone ol
TOBB Akreditasyon Ortak Akıl Platformu Denizli’de bir araya geldi

Aliağa Ticaret Odası’nın öncülüğünde başlatılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı’nın 12.’siDenizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ege Bölgesi’nden oda ve borsaların meclis üyeleri, genel sekreterleri ve akreditasyon sorumlularından oluşan 55 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantıda akreditasyon sistemi, oda ve borsaların iyi uygulamaları tartışıldı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Özer, TOBB Akreditasyon Kurulu üyelerini Denizli’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Oda ve borsaların bugün gelinen noktada, Türkiye’nin sosyo-ekonomik yapısı içinde önemli birer bilgi üretim ve danışma merkezleri olduğuna dikkat çeken Özer, “Bunda TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kurumlarımıza kazandırdığı sistemler ve yapıların payı büyüktür. Akreditasyon sistemi uygulamaları da bunlar arasındadır. Üyelerimiz olan firmaların her biri rekabete açık kurumlardır ve bugün dünyada kıyasıya bir yarış vardır. Odalar ve borsalar olarak bizler de ister istemez bu yarışta rol almak durumundayız. Çünkü üyelerimize en etkin şekilde rehberlik etmemiz gerekiyor.” dedi.

Yapılan açılış konuşması sonrasında toplantı gündemine geçildi. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt’un ergonomi eğitimi vermesinin ardından akreditasyon kriterleri gözden geçirildi ve oda/borsaların iyi uygulama sunumları yapıldı.

Sunumların ardından toplantıda söz alan Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, Bundan sonraki ‘Ortak Akıl Toplantılara’ ilişkin olarak, toplantılara Kalkınma Ajansları Temsilcileri ile KOSGEBTemsilcilerinin de davet edilmesinin faydalı olabileceğini dile getirdi.

Gerçekleştirilen toplantıların bölgesel işbirliğini arttıracağını kaydeden ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış, “Bu gibi toplantıların, odalar arası sinerji oluşturarak akreditasyona daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Ortak akıl toplantısı ile odalar olarak deneyimlerimizi ve iyi uygulamalarımızı aktararak, sürekli iyileşen akreditasyon sisteminin amaçlarından biri olan paylaşımı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu toplantıların ilkini ev sahipliğimizde gerçekleştirirken İzmir ve Manisa Oda ve Borsaları ile toplantılara başladıklarını ifade eden Yarış, “Yapılan uygulamanın önemi ve yararı görüldükçe çevre illerin talepleri ile birlikte toplantılarımız şuan da tüm Ege Oda ve Borsaların katılımıyla gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

13. Ege Bölgesi TOBB Akreditasyon Sistemi Ortak Akıl Toplantısı’nın, İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verilmesi ile toplantı sona erdi.