KINIK TARIM ÜSSÜ OLUYOR

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli İzmir’in Kınık İlçesi’ni ziyaret etti. Pakdemirli, Kınık’ta milyonlarca lirayı bulan yatırımların müjdesini verdi. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ise, “Kınık 5 yılda 500 milyon TL...

Özgürses Gazetesi
12:04 -
Abone ol
KINIK TARIM ÜSSÜ OLUYOR

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli İzmir’in Kınık İlçesi’ni ziyaret etti. Pakdemirli, Kınık’ta milyonlarca lirayı bulan yatırımların müjdesini verdi. Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ise, “Kınık 5 yılda 500 milyon TL’yi aşan yatırıma kavuştu. İlçemiz daha da büyüyecek” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere  İzmir’e gelen ve kenti dolaşan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin son ziyareti Bakırçay Havzası’na oldu. Bakırçay’ın gelişen ve büyüyen ilçesi Kınık’ı ziyaret eden Pakdemirli yeni yatırımların müjdesini verdi.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer’in karşıladığı Bakan Pakdemirli ilçede vatandaşlarla buluştu. Kınık’ın potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Pakdemirli, yeni döneme ilişkin yapılacakları tek tek sıraladı.

KINIK TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE BÖLGESİ İLAN EDİLİYOR

Kınık’ın bir tarım üssü olacağını belirten Pakdemirli, TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın temellerini attığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kısa sürede kurulacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli, “Kınık’ta tarım ve hayvancılık önemli bir geçim kaynağı. Burada mısır da ciddi bir ekonomik girdi sağlıyor” dedi.

TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ MISIR KURUTMA TESİSİ AÇIYOR

Bakan Pakdemirli “Toprak Mahsülleri Ofisi aracılığıyla bir mısır kurutma tesisi kuracağız. Yine sektörel bazda teşvik ve prim konusuna çalışıyoruz. Domates, mısır, pamuk ve biber üreticilerimize destek olacağız” şeklinde konuştu.

IŞIKLAR KÖYÜNDE BAL ORMANI KURULUYOR

Bakan Bekir Pakdemirli “Arıcalar Bal Ormanı Projesi’ni hayata geçireceğiz. Köylerde sulama göletleri yapılacak. Bakırçay Havzası’nın kanal temizleme konusundaki kalan kısmını hızlıca bitireceğiz. Balaban ve Kocaömer Mahalleleri’nde geçitleri sağlayacak köprü inşaatlarını tamamlayacağız” dedi.

AVCILAR VE ATICILARA BELEDİYE PROJESİYLE MODERN ATIŞ SAHASI KURULUYOR

Bakan “Avcılar ve atıcılar dernekleri ve Kınık Belediyesi olarak projelendirilecek atıcılık ve trap sahasına bakanlık olarak vereceğiz” dedi.

ÇİFTÇİYE TARIMSAL ALET DESTEĞİ BELEDİYE TARAFINDAN VERİLECEK

“Çiftçi malları koruma meclisi ve belediyenin ortak projelendireceği zirai alet alımında destek olacağız. “

KOCAÖMER KÖYÜNDEKİ ALAN BELEDİYE MESİRE ALANI OLUYOR

Bakan Pakdemirli “Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz Kocaömer Mahallesi’nde toplam 55 dönüm arazide mesire alanı yapacak. Bu konuda beledimize destek olacağız. İlçemizdeki barajların inşaatları da sürüyor, yeni yatırımları hayata geçireceğiz” dedi.

KINIK KAZANDI ve YİNE KINIK KAZANSIN

Bakan Pakdemirli’nin Kınık’a yaptığı ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, her biri milyonlarca lirayı bulan yatırımların kısa sürede vatandaşlarla buluşacağını söyledi. Doğruer, “İzmir’i yakından bilen ve tanıyan, İzmir’in evladı sayın bakanımıza ilçemiz adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Kınık, 50 yılda görmediği yatırımları hükümetimizin de desteğiyle 5 yılda gördü. Şimdiye kadar 500 milyon TL’ye yakın yatırım yaptık. Bu yatırımlar hızla sürüyor. Biz her zaman ‘Kınık kazansın’ dedik. Gerçekten doğru noktalarda durarak, mantıklı projeler sunarak Kınık’ı kazananlar kategorisine yükselttik. Hastanemiz, doğalgazımız, TOKİ projemiz gibi prestij işleri tamamladık. Sırada üniversite, tarım organize sanayi bölgesi gibi önemli yatırımlar var. Kınık artık ulaşılabilir ve tercih edilebilir bir noktaya geldi. Hemşerilerimizden aldığımız güçle biz sadece ileten, talep eden noktada bulunmadık. Takibini yaptık, ısrar ettik, istedik ve aldık. Bizim gayretimiz, Kınık için yaptıklarımız hükümetimiz tarafından görüldü. Kınık’ın daha da büyümesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Doğruer, Kınıklıların 31 Mart’ta da yine beş yıl önce olduğu gibi emeğe, çabaya değer vererek hizmetlerin devamı noktasında tercih kullanacağını söyledi.