BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖĞRENCİLERE KASK

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Kınık Belediyesi tarafından ilçedeki liselerde sürdürülen “Başkan Öğrencilerle Buluşuyor” etkinliği kapsamında Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Baş...

Özgürses Gazetesi
10:02 -
Abone ol
BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖĞRENCİLERE KASK

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Kınık Belediyesi tarafından ilçedeki liselerde sürdürülen “Başkan Öğrencilerle Buluşuyor” etkinliği kapsamında Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Başkan Doğruer programda Uyuşturucu kullanımının gençler üzerindeki etkisi ve kasksız motosiklet kullanımının yol açacağı nedenleri anlattı.  Doğruer “Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz yıllarda birçok liseli öğrencimiz kasksız motosiklet kullanırken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Bir ay önce yine bu okul yolunda meydana gelen kazada bir kasksız motosiklet sürücüsü ne yazık ki hayatını kaybetti. Şayet her 2 kazada da motosiklet sürücülerinin başında kask olsaydı büyük bir ihtimalle bu ölümler olmayacaktı. Onlar hayatlarını kaybetti. Ailesi sizler ve bizler bu ölümlere üzüldük. Gelin hep birlikte trafik kurallarına uyalım ve bu tür içimizi acıtan ölümler son bulsun. Yine gençlerimizi tehdit eden en büyük sorunlardan birisi de uyuşturucu. Eskiden uyuşturucu maddelerin pahalı olması nedeniyle ulaşmak çok zordu ve genelde zengin ailelerin çocukları ulaşabiliyordu fakat sentetik uyuşturucunun çıkmasıyla birlikte bu maddeler çok ucuzladı ve bu maddelere ulaşım kolaylaştı. İlçemizde uyuşturucu madde kullanımı yok denecek kadar az. Bu da bizi sevindiriyor. Sizleri de bu konuda uyarıyorum. Başınız ağrıdığında çok samimi bir arkadaşınızın ağrı kesici olarak verdiği bilmediğiniz hapı kullanmayın; nedenine gelince uyuşturucu simsarları bu maddeleri ilk kullanımda bedavaya vermektedir. Bu amaç için de yine öğrencileri kullanmaktadırlar” dedi.

Başkan Doğruer daha sonra Kınık Şehit Hakan Sağınç Anadolu Lisesi öğrencisi olup, okula motosiklet ile gidip gelen ve kaskı olmayan 10 öğrenciye kask hediye etti.