Başkan Saka’dan “Dünya İnsan Hakları Günü” Kutlama Mesajı

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günün" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Saka, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabulünün...

Özgürses Gazetesi
01:27 -
Abone ol
Başkan Saka’dan “Dünya İnsan Hakları Günü” Kutlama Mesajı

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günün” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Saka, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca kabulünün 66. yıldönümü olan bugünün, yüzyıllar boyunca süren bir mücadelenin sonucunda, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin ilan edildiği gün olduğunu ifade etti.

Saka, bu gelişmenin insanlık tarihinin önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğunu belirtti.

Saka, mesajını şöyle sürdürdü:

“İnsan haklarının korunup geliştirilmesi, kamu güvenliğini tehdit eden bir unsur değil, aksine bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşullarını sağlaması yönüyle kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin teminatıdır. Tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi gereklidir. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın ve insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”