BERGAMA KERMESİ’NDE TARİHİ AKŞAMLAR

82.Uluslararası Bergama Kermesi’nin 6’ıncı gününde kentte tarihi bir gün yaşandı. Asklepion’da sahnelenen “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunu 2500, Cumhuriyet Meydanı’nda ki Aydilge konserini ise 8000’den fazla kişi izledi. Be...

Özgürses Gazetesi
12:59 -
Abone ol
BERGAMA KERMESİ’NDE TARİHİ AKŞAMLAR

82.Uluslararası Bergama Kermesi’nin 6’ıncı gününde kentte tarihi bir gün yaşandı. Asklepion’da sahnelenen “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı oyunu 2500, Cumhuriyet Meydanı’nda ki Aydilge konserini ise 8000’den fazla kişi izledi.

Bergama Kermesi’nin 6.günü Kozak Kapukaya Atış Poligon’unda geleneksel trap atışları ile başladı. Ardından Topçu Kışlası Mevkii’nde geleneksel cirit-cop oyunları ile devam etti. Akşamüzeri etkinliklerinde ise Eskişehir Sanat Tiyatrosu’nun Bergama Arastasında ki ‘Seyirlik Oyunlar’ adıyla sahnelediği muhteşem performans büyük beğeni kazandı. Gösteride Bergamalı sanatçı Eyüp Gülmez “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” ve “Efem” türkülerini seslendirdi. Oyunu izleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Eskişehir Sanat Tiyatrosu’ndan Latif Tiftikçi’ye katılımlarından dolayı bir plaket verdi. Bergama Belediyesi THM Korosu’nun şef Derya Çakı yönetiminde BerKM’de verdiği konser ilgi ile izlendi.

MEYDANDA 8000 KİŞİ KONSER İZLEDİ

Cumhuriyet Meydanı’nda ki etkinlikler ise halk oyunları gösterileriyle başladı. Ardından Levent Gener ve Grup Gelişim tarafından Barış Manço ve Cem Karaca şarkıları söylenerek iki dev sanatçı anıldı. Nostalji gecesinde tüm şarkılar iki büyük usta için söylenirken duygusal anlarda yaşandı. Gecenin kapanış konserinde ise son günlerin en sevilen pop sanatçılarından Aydilge muhteşem bir konser verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda ki konserleri 8000’den fazla kişi izledi.

BİR YAZ GECESİ RÜYASI

Asklepion’da ise ödüllü oyuncular Levent üzümcü, Neslihan Yeldan, Sezai Aydın ve Arda Aydın’ın başrollerinde oynadıkları, aşk ve rüyalar üzerine yazılmış muhteşem komedi “Bir Yaz Gecesi Rüyası” sahnelendi. Bergama Asklepion’unda ki oyunu 2500’den fazla tiyatro sever izledi. Oyun sonunda Arda Aydın’a bir plaket veren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bundan tam 61 yıl önce 26 Mayıs 1957 yılında Asklepion’da aynı oyun oynandı. Oyunun editörü de Türk Tiyatrosu’nun çok önemli isimlerinden birisi Mahir Canova idi. Buradan Türk Tiyatro’suna emeği geçmiş herkesi saygıyla anıyoruz. Bu nedenle Bergama Kermesi çok özel. Umuyorum ve diliyorum ki daha nice 60 yıllar sonra bunca değerli sanatçıyla bu geleneği yaşatmaya devam ederiz” dedi.