Başkan ŞAHİN; “Bir Ölür, Bin Doğarız”

Menemen’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü, Menemen Belediyesi’nin 7-8-9 Eylül tarihlerinde düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. 9 Eylül Kültür, Sanat ve Kurtuluş Şenlikleri’ne yoğun ilgi gösteren h...

Özgürses Gazetesi
01:08 -
Abone ol
Başkan ŞAHİN; “Bir Ölür, Bin Doğarız”

Menemen’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü, Menemen Belediyesi’nin 7-8-9 Eylül tarihlerinde düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. 9 Eylül Kültür, Sanat ve Kurtuluş Şenlikleri’ne yoğun ilgi gösteren hemşehrilerine, bağımsızlık meşalesini yakarak “Ya İstiklalYa Ölüm” parolasıyla aydınlığa giden yolu aralayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti’nin yedi düvele karşı verdiği destansı mücadeleyi hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Gönderde şanla, şerefle dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağımız için bir ölür, bin doğarız” dedi.

Bayraklar Zafer Yürüyüşü´nde dalgalandı

Düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde Menemen, birbirinden renkli ücretsiz kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı. 3 gün süresince birbirinden farklı ve renkli ücretsiz kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Menemen’de 9 Eylül Kültür, Sanat ve Kurtuluş Şenlikleri, 7 Eylül Cuma günü saat 19.00´da Menemen Şehir Stadı önünden başlatılan Zafer Yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren coşkulu Fener Alayı Yürüyüşünde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e eşi Nurdan Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, Gaziler ve vatandaş eşlik etti. Menemen Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüş gerçekleştiren bin kadar vatandaş, ellerindeki Türk Bayraklarını dalgalandırarak marşlar söylediler. Korteje renk katan yurt dışı ve yurt içinden halk oyunları ekipleri, şenliklerin ilk gecesinde Cumhuriyet Meydanı’nda sundukları gösterilerle büyük beğeni topladılar.

Başkan ŞAHİN; “Bir Ölür, Bin Doğarız”

Menemen’deki coşkunun doruğa çıktığı 9 Eylül günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunuş töreni, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından hemşehrilerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Bugün burada ilçemizin düşman işgalinden, emperyalist güçlerin ve onların işbirlikçilerinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu güzel ilçemizden biz Menemenliler ve Türk Milleti olarak; Büyük Atatürk’ün sözünden yola çıkarak  ‘Bağımsızlık Bizim Karakterimizdir’ diyor, içte ve dışta bulunan tüm düşmanlara haykırıyoruz. Hiç kimse unutmasın ki; vatan bir bütündür ve vatanın bölünmez bütünlüğünü, ulus devlet ve üniter devlet yapısını asla böldürmeyeceğiz. Yine hiç kimse unutmasın ki; bizler Atatürkçü düşünce ile doğduk ve Atatürkçü düşünce ile öleceğiz. Bu vatan toprakları için, bu devlet için, bu millet için, gönderde şanla- şerefle dalgalanan Ay Yıldızlı Bayrağımız için bir ölür, bin doğarız. Türk insanı başka bir esaret altında yaşamadı, yaşamayacaktır” dedi.

Bağımsızlık meşalesini yakarak “Ya İstiklalYa Ölüm” parolasıyla aydınlığa giden yolu aralayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milleti’nin yedi düvele karşı verdiği destansı mücadeleyi hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti;            “Dünyada eşi benzeri olmayan teknik, taktik demeden “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bizlere bu güzel vatanı armağan ederek bağımsızlık günlerini yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk Askerinin önünde saygıyla eğiliyorum.  İzmir’de düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsinlerin, Kuva-i Milliye saflarında düşmanla çarpışan Menemenli Ali Çavuşların, Belediye Reisimiz Bahri Beylerin, Şehit Kaymakam Kemal Beylerin, sırtında cephane taşıyan analarımızın, bacılarımızın, ulusal kurtuluş savaşıyla adları simgelenen Halide Edip Adıvarların, Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Elif Bacıların, yine eli silah tutan genç yaşlı demeden yurdu kurtarmak için canlarını gözlerini kırpmadan veren şehitlerimizin, ulusal bağımsızlığımız için yaralanan gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” Türk Milleti’nin bir daha kurtuluş mücadelesi yaşamaması dilekleriyle konuşmasına devam eden Başkan Şahin’in son sözü ise; “Ne Mutlu Türküm Diyene” oldu.

Menemen Belediye Tiyatrosu’nun kurtuluş mücadelesini anlatan “Diriliş” adlı oyunu ve halk oyunları gösterileriyle renklenen Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Menemen Garnizon Komutanlığına gerçekleştirilen şükran ziyaretinde, tüm hemşerileri adına Menemen Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Ethem Çağcı’ya çiçek sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Albayımızın nezdinde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bir mensubuna tüm hemşehrilerim adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Ödüller sahiplerini buldu

9 Eylül Kültür, Sanat ve Kurtuluş Şenlikleri kapsamında ilçenin farklı yerleşim bölgelerinde birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirildi. 3 gün süresince gerçekleştirilen yarışmalara ilgi yoğun oldu. Farklı yaş gruplarına hitap eden Dama-Tavla Turnuvası, 3 Bant Bilardo Turnuvası, Halı Saha Futbol Turnuvası, Sokak Basketbolu Turnuvası, Trap Atışı Yarışması, Havalı Tüfek ve Tabanca Yarışması, Bisiklet Yarışı ve Briç Turnuvası yarışmalarında dereceye girenler ile Fotoğraf, Karikatür, Sulu Boya ve Yağlı Boya Resim Sergileri açan sanatçılara ödülleri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende verildi.

Binler Konserlerde buluştu

Menemen Belediyesi’nin Türkelli’de bu yıl 12.’sini gerçekleştirdiği Köy Şenliği’ne katılanlar, kendilerine ikram edilen kazanlar dolusu keşkeği afiyetle yerken, halat çekme, çuval, yumurta yarışı gibi eğlenceli yarışmalara katıldılar. Yurt dışı ve yurt içinden 13 halk oyunları ekibinin gösterileriyle renklenen şenlikte Manisa Mehter Takımı da gösterileriyle büyük ilgi topladı.

Gün boyu devam eden Halk Oyunları Şöleni’nin ardından 8 Eylül akşamında Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda ünlü müzik grubu Zakkum hayranlarıyla buluştu.  Zakkum, sahneden sevenlerine gül dağıtırken, hayranları ise grubun ‘Hatıran Yeter’, ‘Anason’ gibi popüler şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

9 Eylül gecesi bu kez Cumhuriyet Meydanı’nda Berkay Rüzgarı esti. Berkay’ın şarkılarına binlerce kişilik koro eşlik etti. Havai fişek gösterileriyle renklenen gecede Berkay’a Menemen’e özgü topraktan yapılan vazo hediye eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 3 gün süren etkinliklere coşkulu katılımlarından dolayı tüm hemşehrilerine teşekkür etti.