BALBAY’DAN İŞÇİLERE DESTEK

Tasarruf gerekçesiyle işten çıkarılan 104 işçi, mücadelelerinin 32. gününde, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay işçilere destek ziyaretinde bulundu. Balbay,"Aliağa yıllardır hep emeğin şehri olarak görüldü. Bu yapılan emeğe sald...

Özgürses Gazetesi
01:34 -
Abone ol
BALBAY’DAN İŞÇİLERE DESTEK

Tasarruf gerekçesiyle işten çıkarılan 104 işçi, mücadelelerinin 32. gününde, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay işçilere destek ziyaretinde bulundu. Balbay,”Aliağa yıllardır hep emeğin şehri olarak görüldü. Bu yapılan emeğe saldırıdır.”
Aliağa Demokrasi Meydanında kurulan çadırı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, işçilerin sıkıntılarını dinledi. İşçilerin sorunlarımızı mecliste gündeme getirin talebini, Balbay olumlu karşılayarak gündeme getireceğini belirtti.
Şuan Belediye de çalışan işçilerinde işten çıkarılmış olan mesai arkadaşlarına destek vermeleri gerektiğini belirten Balbay,” Biz Aliağa’da zafer yürüyüşüne hazırlanırken şimdi 104 işçi kardeşimizin üzüntüsüne ortağız. Bu hepimizin dayanışmasını gerektiren bir durum. Burada ne olursa olsun bunu çözeceğiz. Mecliste de bu durumu gündeme getireceğim. Aliağa yıllardır hep emeğin şehri olarak görüldü. Bu yapılan emeğe saldırıdır. Türkiye’de zaten taşeron sisteminin nasıl işlendiği işçilerin nasıl bunun kurbanı olduğunu Ankara’da biz vurguluyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi gibi Türkiye’de kendisini bu ülkeye sevgisiyle öne çıkarmak isteyen bir partiye yakışmadığını vurgulamak isterim. Şuanda belediyede çalışan işçilerin burada ki işçilerle birlikte dayanışma içerisinde olmaları gerekiyor. Bugün susarlarsa yarın sıra onlara gelebilir. Bu emek kıyımına izin vermemeleri gerekli. Emek sömürüsünün Türkiye’de her alanda olduğu gibi belediyelerinde hem emeğin sömürülmesi hem de her an adeta kurumuş bir dal gibi koparılıp atılması kabul edilmez bir durum.” dedi. Balbay İşçilerle sohbet edip sorunlarını not aldı.

Haber: Özgür GÜN