Aliağa Ticaret Odası Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) meslekte 15 yıl ve üzeri faaliyette bulunan üyelerine “Onur Ödül Töreni”  düzenleyerek önemli bir vefa örneği gösterdi. Aralarında 50 yıl ve üzeri süredir Aliağa'nın ticaret hayatına katkı koyan firmal...

Özgürses Gazetesi
01:23 -
Abone ol
Aliağa Ticaret Odası Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) meslekte 15 yıl ve üzeri faaliyette bulunan üyelerine “Onur Ödül Töreni”  düzenleyerek önemli bir vefa örneği gösterdi. Aralarında 50 yıl ve üzeri süredir Aliağa’nın ticaret hayatına katkı koyan firmaların da bulunduğu toplam 141 işletmeye hazırlanan plaketlerin verildiği tören Aliağa iş dünyasını bir araya getirdi.

Aliağa Cumhuriyet Savcısı Osman Bağlar, Kaymakam Bayram Yılmaz, Aliağa Vergi Dairesi yeni müdürü İrfan Durhan ve Aliağa’nın önde gelen isimlerinin katıldığı törenin açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, ilkini 2009 yılında gerçekleştirdikleri Onur Ödülleri’nin ikincisini düzenlemekten onur duyduğunu ifade etti.
Üyelerimiz Bu Kentin Gururu
Aliağa’nın geçmişten bugüne sanayi, ticari ve sosyal anlamda gelişimine katkıda bulunan üyelerine şükranlarını sunan Başkan Saka, “Bugün burada 15 ve daha üzeri yıllar, bizlerle aynı çatı altında bulunan ve başarılı kariyerleri ile bizleri gururlandıran siz değerli üyelerimizle bir arada bulunmaktan dolayı onur ve gurur duyuyorum. Geçmiş dönemlerden bugüne kadar Aliağa’nın sanayi, ticari ve sosyal hayatına yapmış olduğunuz katkılardan dolayı sizlere şükran borçluyuz. Günümüzün piyasa koşullarında uzun yıllar işletmelerini ayakta tutabilen girişimci sayısı çok az. Bu sebeple faaliyetlerini uzun yıllar sürdüren müteşebbis sayımızı arttırmamız gerekiyor” dedi.

Odamızın Geleceğine Yönelik Adımlar Atıyoruz
Mesleklerinde duayen olmuş, 50-60 yıldır hizmet veren firmalar ve kamu kuruluşlarının işbirliğiyle Aliağa’yı daha iyi duruma getireceklerine inandığını söyleyen Saka “Odamız, üyelerinin ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mensuplarının birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlük ve güveni hakim kılmak gibi amaçlar çerçevesinde 1991 yılında kuruldu ve 1992 yılında 361 üyeyle faaliyete geçtik. 5 Ekim 2001 tarihinde de şu an bulunduğumuz yerimize geçtik. Halen de 1721 üyeyle çalışmalarımızı her geçen gün artan bir ivme ile sürdürmeye devam ediyoruz. ALTO’nun geleceğine yönelik, bundan sonra Aliağa’nın ihtiyacını karşılayacak bir arsa satın aldık. Bu konuda katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Gelecekte Odamız için çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Bizden sonra gelecek olan nesillerin de bu konuda başarılı adımlar atacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Esnaf Toplumun Canlı Aktörü
ALTO Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasından sonra söz alan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ” Aliağa’da yapılan birçok önemli projede katkısı olan Oda Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Esnaf toplumun canlı aktörüdür. Toplumun nabzını tutan bir kesimdir. Dolayısıyla sizler iş üretirken insanlara istihdam sağlıyorsunuz. Bir yerdeki bir güzellik ülkenin her yerini etkiliyor. Bir sektördeki güzellik ülkenin her yerini etkilemekte, sizlerin yaptığı katkılar ve çalışmalar ülkenin huzuruna da güzelliğine de katkı yapacaktır. Güzel katkılarınızın ve güzel çalışmalarınızın her zaman devamını diliyorum.” diyerek iyi dileklerini iletti.
Yapılan konuşmalardan sonra isimleri okunarak tek tek sahneye davet edilen 15 yıl ve üzeri Aliağa Ticaret odası üyesi 140 kuruluşa onur ödülleri verilerek toplu fotoğraf çekildi. Ödül töreninin ardından ise üyeler Ticaret odası Fuaye Salonunda düzenlenen kokteylde bir araya geldi.