ACAR’DAN İLK HAMLE KÜLTÜR VE SANATA

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kent halkının kültür sanat etkinliklerine yoğun olarak katılımlarını sağlamak, sosyal yaşama katkıda bulunmak ve daha nitelikli etkinlikler düzenlemek amacıyla işi uzmanına emanet ediyor. Aliağa Bel...

Özgürses Gazetesi
01:17 -
Abone ol
ACAR’DAN İLK HAMLE KÜLTÜR VE SANATA

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kent halkının kültür sanat etkinliklerine yoğun olarak katılımlarını sağlamak, sosyal yaşama katkıda bulunmak ve daha nitelikli etkinlikler düzenlemek amacıyla işi uzmanına emanet ediyor. Aliağa Belediyesi bünyesinde yürütülen kültür ve sanat faaliyetlerinin tümü yeni dönemde Kültür ve Sanat Danışmanı olarak sinema ve tiyatro oyuncusu Volkan Severcan tarafından yürütülecek.

ALİAĞA KÜLTÜR ŞEHRİ HALİNE GELECEK
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Kompleks Sinema Salonunda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Volkan Severcan Aliağayı kültür ve sanatta Türkiye’yenin göz bebeği haline getirecek yeni projelerin ip uçlarını verdi. Çalışmalar için kolları sıvayan ikili Aliağa’yı sergisiyle, tiyatrosuyla, sineması ve konseriyle yıl boyunca yaşanabilen bir kültür şehri haline getirmeyi amaçladıklarının altını çizdi.

Aliağa’da değişimin sadece cadde, sokak ve parklarda değil kültür sanat ve sosyal yaşamda da başladığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağamız ülkemizin önemli bir sanayi şehri. Aliağa Belediyesi olarak şehrimizi kültür ve sanatla buluşturup, sanayi şehri sıfatına kültür ve sanat şehri sıfatının da eklenmesi için bir amaç güttük. Aliağa’da değişim sadece cadde, sokak ve parklarda değil kültür sanat ve sosyal yaşamda da başladı. Bizler kültür ve sanatı çocuklarımızla, gençlerimizle, yaşlılarımızla, işçi, emekli ve memurumuzla bütünleştirmek arzusundayız. Bu amacı gerçekleştirmek için işin ehliyle çalışmak gerekiyor. Çıktığımız bu yolda Volkan Severcan ile mutabık kaldık. İnşallah Aliağamız için hayırlısı olur. Aliağa Volkan Severcan gibi bir sanatçıyı kazandığı için çok şanslı. Projelerimizin tanıtımını ulusal bazda da yapacağız. Artık Aliağa’dan İzmir’e gidilen değil, İzmir’den Aliağa’ya gelinen bir şehir olacağız. Bunu hep birlikte başaracağız”

SEVERCAN: “ALİAĞA’YI DÜNYANIN SANAT MERKEZİ YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Aliağa’nın Türkiye’nin göz bebeği olabilecek bir sanayi şehri haline gelebilmesi için öncelikle kültür ve sanatının ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirten Severcan, “ Aliağa’yı Türkiye’nin değil Dünyanın sanat merkezi yapmak üzere yola çıktık. Başkan Serkan Acar ve ekibiyle oturup tek tek konuştuk. Çocuk, genç, yaşlı, emekli, işçi ve tüm aile bireylerini kapsayan sanatsal aktiviteler ve kültürel programlar geliştirdik. 150’ye yakın proje geliştirildi. Yapacağımız pek çok şeyin Türkiye’de örnek olacağından hiç şüphemiz yok. Geldiğimiz nokta itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Aliağa’da yaşayan çocuklarımıza nasıl öğrenmeleri gerektiği ve öğrenme stilleriyle ilgili çalışmalar hazırlıyoruz. Bu kadar çok okuyan bir bir şehirde açık kütüphaneler kuracağız. Sporun çocuklar tarafından başka bir gözle görülmesi gerektiğini düşündüğümüz için çeşitli aktivitelerle de çocuklarımızın yanında olacağız. Hem büyüklere hem küçüklere masal parkları kuracağız. Kısa film festivalleri, çocuk festivalleri ve ekstrem sporları gibi bir çok festival hazırlığımız var.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BELEDİYE KONSERVATUVARI ALİAĞA’YA KURULUYOR
Oyunculuk mesleğiyle ilgili Türkiye’de çok büyük bir açık olduğunu sözlerine ekleyen Severcan, “Bizim mesleğimiz usta çırak işidir. Usta olması lazım ki çırak yetişsin. Biz de oyunculuk mesleğiyle ilgili büyük bir açık olduğunu düşündüğümüz için Aliağa’ya bugün ki İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın çıkış noktası olan Belediye Konsevatuvarı gibi bir konservatuvar kurmak amacıyla bir proje geliştirdik. Bu hedefe yönelik Türkiye’nin en büyük Belediye Konservatuvarını Aliağa’ya kuruyoruz. Sadece Aliağada yaşayan değil Türkiye’de yaşayan ve bu mesleği yapmak isteyenlerin gelip okuyabileceği bir okul açıyoruz. Öyle bir durum ortaya çıkacak ki bir insanın yeteneği varsa hem mimar olup hem de aktör olmak istiyorsa, onları yakalama şansına sahip olabilecek ve bu Aliağa’da olacak. Türkiye’de gelmiş geçmiş en iyi hocalar Aliağa’ya geliyor.

ALİAĞALILARI RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ SÜRPRİZLER BEKLİYOR

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Serkan acar ve Volkan Severcan Aliağalıları Ramazan Ayında yeni sürprizlerin beklediğini ifade etti. Severcan, konuşmasını, “Aliağa’yı sergisiyle, tiyatrosuyla,sinemasıyla, konseriyle yeni bir kültür şehri haline getirmeyi hedefliyoruz. Ramazan ayında kent sakinlerini sürprizler bekliyor. Biz yarınları gören bir kent olarak iftarla sahur arasındaki zamanın hoşça geçirilmesini sağlayan daha modern bir direklerarası eğlence programı gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı boyunca 20 tiyatro oyunu Aliağa’da perdelerini açacak. Türkiye’nin usta sanatçılarını ağırlayacağımız 9 konser düzenleyeceğiz. Daha onlarca projelerimiz var. Serkan Acar Aliağa için çok büyük bir şans, o yüzden Aliağalıları da kutluyorum. Bana bu projeleri uygulama fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum” sözleriyle tamamladı.