Bergama’da sanat ve kutlama bir arada!

Uluslararası Pergamon Kültür Evi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ayşen Sivrioğlu'nun  "Evânî" İsimli Çini Sergisiyle kutladı. Tarihçi Ayşen Sivrioğlu'nun tarihi ve arkeolojik unsurları geleneksel çini sanatıyla buluşturduğu “Ev...

Özgürses Gazetesi
08:12 -
Abone ol
Bergama’da sanat ve kutlama bir arada!

Uluslararası Pergamon Kültür Evi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Ayşen Sivrioğlu’nun  “Evânî” İsimli Çini Sergisiyle kutladı.

Tarihçi Ayşen Sivrioğlu’nun tarihi ve arkeolojik unsurları geleneksel çini sanatıyla buluşturduğu “Evânî” isimli çini çalışmaları sergisinin açılışı 9 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te gerçekleştirildi. Bergama ve İzmir’den sanatseverlerin katıldığı açılışta, Tarihçi Ayşen Sivrioğlu çini sanatının tarihçesinden, tekniklerinden, desenlerinden ve nakkaşlarından bahsettiği keyifli bir sunum yaptı. 09-16 Mart 2024 tarihleri arasında ziyaret edilen ve 30 eserin sergilendiği sergide Sivrioğlu, Bergama’nın arkeolojik ve tarihsel mirasından çok etkilendiğini ve bu sergideki bazı eserleri için Bergama’dan ilham aldığını belirtti.

Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Bergama Temsilcisi Pastör Onur Kocabay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenledikleri bu sergiyi açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Ayşen Sivrioğlu’na parşömenden teşekkür plaketi sundu. Sergiyi ziyaret eden hanımları çiçeklerle karşılayan Kocabay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü böyle güzel bir sergiyle, çiçeklerle ve sanatla kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.