Deniz Yücel yeniden başkan! Kaç oy aldı?

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi saat 10.00'da başladı. Kongre programının sarkması sonrası saat 23.00 sıralarında oy kullanmaya geçildi. Saat 01.30'a kadar sürdü. Oy kullanma işlemi sonrası YSK y...

Özgürses Gazetesi
09:52 -
Abone ol
Deniz Yücel yeniden başkan! Kaç oy aldı?

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi saat 10.00’da başladı. Kongre programının sarkması sonrası saat 23.00 sıralarında oy kullanmaya geçildi. Saat 01.30’a kadar sürdü. Oy kullanma işlemi sonrası YSK yetkilileri oy sayımına geçti. Saat 03.00 sularında YSK yetkilileri çarşaf liste yöntemiyle yapılan seçim nedeniyle Deniz Yücel’in oyunu açıkladı. Yücel 8 sandıkta kullanılan 611 oyun 253’ünü alarak yeniden İzmir İl Başkanı seçildi. Kongrede 540 il delegesi Deniz Yücel’e adaylık için imza vermişti. Deniz Yücel, 17 yıl sonra CHP’nin il eski başkanlarından Alaattin Yüksel’den sonra üst üste seçimli kongreyle il başkanı olan ilk isim oldu.

‘PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK KADROLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

YSK’nın sonuçları açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Bugün Olağan İl kongremizi gerçekleştirdik. İlçe kongrelerimizi yapmıştık. İzmir’de yeni kadrolarımızı belirliyoruz. Sayımlar hala devam ediyor. Önümüzdeki ay da kurultayımızı yapacağız. CHP’de kongre süreçleri her zaman heyecanlı ve büyük bir beklentiyle geçiyor. CHP’de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerimiz yapılıyor. Bu dönemde de yine aynı şekilde bir kongre gerçekleştirdik. CHP’de görev alan arkadaşlarımız, partimizi iktidara taşıyacak kadrolar olduğuna inanıyorum. İlçe kongrelerimizden beri de bu şekilde gerçekleşiyor. Kurultayda da aynı şekilde gerçekleştireceğiz. Kongremizin İzmir’e, partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. CHP 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidara çok yakın. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ve liderliğinde CHP tüm kadrolarıyla şu anda Türkiye’yi yönetmeye hazır bir siyasi parti. Hepimize yüklediği bir sorumluluk var. Bunun bize yüklenen tarihi bir misyon var. Bu misyonun ve sorumluluğun bilincinde partimizi ilk genel seçimlerde iktidara taşımak için mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.