Bergama devlet hastanesi büyüyor

Bergamalı iş adamı rahmetli Mithat Öztüre’nin katkılarıyla inşaatı devam eden Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ek hizmet binasında Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hastane Başhekimi Uzm.Dr. Osman Himmetoğlu ile birlikte incelem...

Özgürses Gazetesi
09:35 -
Abone ol
Bergama devlet hastanesi büyüyor

Bergamalı iş adamı rahmetli Mithat Öztüre’nin katkılarıyla inşaatı devam eden Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ek hizmet binasında Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hastane Başhekimi Uzm.Dr. Osman Himmetoğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz yıl vefat eden hayırsever Bergamalı iş adamı Mithat Öztüre’nin büyük katkılarıyla yapılan hastane ek hizmet binası, Bergama’da önemli bir eksikliği giderecek. Bina inşaatı tamamlanınca Poliklinikler, yataklı servisler önemli ölçüde rahatlayacak. Hastanenin yatak sayısı 200’den 250’ye çıkacak.

Hemodiyaliz Ünitesi ek binaya taşınacak. Diyaliz hastaları hem daha konforlu hizmet alacak. Hem de diyalize giren hasta kapasitesi artmış olacak. Sünnet üniteleri ve Üroloji Servisi ayrılarak daha konforlu bir hale gelecek. Yer problemi nedeniyle, böbrek taşı kırma cihazları gibi farklı cihazlar da Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayacak.

BAŞKAN KOŞTU; “SAĞLIK HİZMETLERİ DAHA İYİ ŞARTLARA KAVUŞACAK”

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Koştu, “Devlet hastanemiz bölgemize önemli hizmetler veriyor. İzmir merkeze uzaklığımız dolayısıyla kapasitesinin çok üzerinde çalışıyor. 114 eski köy yerleşimi, 5 beldesi ve 18 merkez mahallesiyle büyük bir nüfus potansiyeline sahip ilçemizde hastane hizmetlerinin daha kaliteli hale getirilmesi için belediye olarak üzerimize düşen çalışmaları yapmaktayız. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ‘Bergamalı’nın Mithat Amcası’ olarak tanınan hayırsever iş adamımız, değerli büyüğümüz Mithat Öztüre’ye katkılarından dolayı dua eder, Allah’tan rahmet dileriz” dedi.